Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vitaly Stepanovski: „Vom da maximul în cele două meciuri rămase”

Vitaly Stepanovski: „Vom da maximul în cele două meciuri rămase”

Miercuri, 1 februarie, SCM U Craiova primește vizita lui Cholet Basket într-un meci din etapa a cincea a fazei secunde a FIBA Europe Cup. Cu un bilanț de 0-4, oltenii nu mai au șanse la calificarea în sferturile de finală ale competiției, însă își doresc să încheie participarea în Europa cu rezultate pozitive.

Iată ce a declarat Vitaly Stepanovski, înaintea confruntării cu gruparea franceză:

În primul rând, Cholet este o echipă foarte bună. Au un lot solid, pot juca atât într-o formulă înaltă, cât și în small line-up. Au mulți jucători experimentați și sunt într-o formă bună. Sunt una dintre liderele campionatului francez și o echipă foarte serioasă. Chiar dacă am pierdut șansa de a ne califica în faza următoare, vom da maximul în cele două meciuri rămase, cu Cholet și Chemnitz, pentru că jucăm acasă. Evoluăm în fața propriilor suporteri și trebuie mereu să ne apărăm terenul propriu. Vom da ce avem mai bun.

Întrebat dacă elevii săi sunt obosiți după programul intens din primele patru luni de competiție, tehnicianul ucrainean a răspuns următoarele:

Nu, acesta este programul normal pentru toate echipele care evoluează în cupele europene. În primul rând, e important să nu fim obosiți mental. Corpul se reface mai ușor. Am avut o serie de meciuri mai slabe dar pas cu pas ne vom reveni, mai ales mental.

La final, antrenorul Craiovei a descris ultima perioadă a formației pe care o conduce:

Ok, ne-am calificat în Top 16 dar în această fază nu am arătat bine. Am pierdut cele patru meciuri de-acum, îmi pare rău în special de confruntarea cu Porto de-acasă. Am controlat dar la final nu am jucat prea bine și apoi am avut trei partide în deplasare așa că a fost foarte greu. În plus, am avut câteva confruntări complicate și în campionat. Evident, e bine să fim în Top 16 dar, cu siguranță, nu am jucat la nivelul potențialului nostru.

Disputa dintre SCM U Craiova și Cholet Basket are loc miercuri, 1 februarie, la ora 19:00, și va putea fi urmărită pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!