Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vlad Corpodean: „Problemele cu Covid-ul ne-au tăiat puțin din elanul pe care îl aveam”

Vlad Corpodean: „Problemele cu Covid-ul ne-au tăiat puțin din elanul pe care îl aveam”

Vlad Corpodean a schimbat echipa în această pauză competițională și a ajuns la CSM VSKC Miercurea Ciuc, după două sezoane petrecute la Galați. Fostul internațional român a oferit un interviu în exclusivitate pentru site-ul nostru și în începutul acestuia ne-a vorbit despre noua sa echipă:

„Am petrecut doi ani frumoși la Galați, și cu această ocazie vreau să le mulțumesc celor de acolo pentru colaborarea pe care am avut-o. Oferta de la Miercurea Ciuc a venit într-un moment în care plana o mare incertitudine asupra competițiilor baschetbalistice, asa că le mulțumesc celor de aici pentru încrederea oferită. Mă simt bine aici, orașul e micuț, curat, liniștit și cochet, distanțele sunt mici, lucruri care mi se par benefice pentru un sportiv profesionist. Am mai fost aici, consider că per total a fost o experiență bună , asa că alegerea de acum a venit cumva natural. Avem o echipă interesanta, e greu să-mi dau seama de potențialul exact pe care îl avem, pentru că am jucat destul de puține meciuri de pregătire. De asemenea, pregătirea noastră a fost afectată de Covid. Abia în ultima săptămână am reușit să ne antrenam aproape în efectiv complet. Totuși, simt că avem o chimie destul de bună în cadrul echipei, ne înțelegem bine în afara terenului, deținem și destule arme din punct de vedere baschetbalistic, așa că eu spun că suntem o echipă care merită să fie urmarită în acest sezon.”

Jucătorul ajuns la 30 de ani, ne-a vorbit și despre această perioadă lungă de pauză și ce presupune revenirea atâta timp fără jocuri oficiale:

„De la începutul lui septembrie până cam la jumătatea lui octombrie am reușit să ne antrenăm, și, consider eu, să progresăm bine ca echipă. Eram chiar intr-un punct bun înainte ca pregătirea echipei noastre să fie afectată de Covid și de anumite accidentări care au ținut o parte din componenții echipei pe margine o bună perioada de timp. Consider că, la modul ideal, am mai fi avut nevoie de minim 10 zile de pregătire pentru a ajunge din nou la nivelul de dinaintea întreruperilor. Totuși, multe echipe sunt în situația noastră, așa că sper să ne reglăm din mers. Cred că noi, baschetul, suntem ultimul sport de sală care demarează competiția, așa că în acest punct consider că e mai important să începem, și pe parcurs ce vom înainta în competiție vom ajunge cu toții la un nivel bun.

După cum spuneam și mai sus, consider că problemele cu Covid-ul ne-au tăiat puțin din elanul pe care îl aveam. Pe de altă parte, ne-a și ajutat, pentru că am avut niste jucători accidentați, care cu ocazia acestei pauze forțate au reușit să se recupereze.”

Vlad Corpodean a făcut și o descriere a grupei din care face parte CSM VSKC Miercurea Ciuc în primul turneu din Cupa României:

„Consider că e o grupă foarte competitivă, cu Oradea, care e cea mai titrată echipă a ultimilor 5 ani, Steaua, care are în componență probabil cei mai buni jucători români din campionat. Craiova are atuurile unor jucători străini foarte experimentati și totodată români foarte buni . De asemenea, n-aș vrea să omit Constanța,o echipă foarte fizica, are 12-13 jucători care pot intra oricând pe teren, beneficiind astfel de avantajul unei rotații lungi, un aspect crucial când ai 4 meciuri în 6 zile. Va fi, așadar, foarte interesant. Cât despre noi, nu cred că ar fi realist să ne impunem un obiectiv având în vedere condițiile în care am pregătit turneul. Cu siguranță vom juca la capacitate maximă, atât cât e maximul nostru in acest moment, și vedem ce iese.”

Întrebat despre obiectivele personale pentru acest sezon, Vlad Corpodean a concluzionat:

„Nu vreau să-mi setez niste target-uri foarte exacte. Vreau doar să abordez fiecare antrenament și fiecare meci cât mai intens și cât mai focusat posibil. Consider că din aceste aspecte, dublate de echilibru interior , vor izvorî o mulțime de lucruri frumoase. Pot să mai zic că după doi ani în care am jucat în grupele inferioare, sunt entuziasmat că am șansa să joc din nou în compania echipelor bune ale campionatului, și sper să lăsăm o impresie frumoasă.”

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!