Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vlad Moldoveanu a reușit cea mai bună prestație din carieră în playoff-ul Ligii Naționale

Vlad Moldoveanu a reușit cea mai bună prestație din carieră în playoff-ul Ligii Naționale

CSO Voluntari va juca în premieră în finala Ligii Națonale de Baschet Masculin, ilfovenii reușind să închidă cu 3-0 la general seria cu CSM CSU Oradea în semifinale. Deținătoarea Cupei României s-a impus cu 85-79 în meciul trei disputat miercuri (18.05), un element important în angrenajul ilfovenilor fiind Vlad Moldoveanu.

Experimentatul baschetbalist român a avut o prestație de excepție, terminând cu o singură încercare ratată din acțiune, pentru 26 de puncte la final și 27 de unități la eficiență. Moldoveanu a adunat 10/11 din acțiune, cu 6/7 în privința aruncărilor de trei puncte și 4/4 din interiorul arcului de cerc.

Prestația ofensivă reprezintă un nou career-high în playoff pentru Vlad Moldoveanu, acesta fiind și la un season high în Liga Națională cu această ocazie. În alte patru rânduri a reușit baschetbalistul român să marcheze 20+ puncte într-un joc în campionat pe parcursul sezonului 2021-2022.

Cel mai eficient sfert, în privința punctelor marcate, a fost cel de-al treilea, când și-a trecut în cont 9 puncte în decurs de trei minute, cu 3/3 din interiorul arcului de cerc și 1/1 de la distanță. Moldoveanu s-a aflat deja în double figures la pauza partidei, când avea 11 puncte.

Precedentul record în postsezon îl deținea din stagiunea 2016-2017, când evolua pentru U-BT Cluj și a marcat 23 de puncte în meciul doi al finalei împotriva lui Steaua CSM Eximbank București.

Moldoveanu a încheiat seria împotriva lui CSM Oradea cu medii de 13.0 puncte, 3.0 recuperări și 43% procentaj din spatele arcului de cerc.

CSO Voluntari se va duela în finala campionatului cu învingătoarea seriei dintre U-BT Cluj și FC Argeș, campionii en-titre având 2-0 la general și își pot asigura locul în ultimul act joi seara (19.05).

*foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!