Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vlad Moldoveanu, despre sezonul petrecut la Dinamo: „Nu mi-am dorit să îmi închei așa cariera”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.04.2023

Vlad Moldoveanu, despre sezonul petrecut la Dinamo: „Nu mi-am dorit să îmi închei așa cariera”

Dinamo București a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin, după un eșec cu 87-94 în fața lui Rapid București în ultima etapă din Top 10. Acest joc a fost ultimul din cariera lui Vlad Moldoveanu, care anunțase în luna octombrie că se va retrage la sfârșitul acestei stagiuni.

Cu prilejul retragerii sale, Cosmin Petrescu a realizat un amplu interviu în exclusivitate pentru Prima Sport cu jucătorul român. Cosmin a vorbit cu Vlad despre experiența sa în NCAA, ratarea visului de a juca în NBA, drumul său în Europa, aventura lui CSO Voluntari, dar și ce urmează pentru el după retragere.

Una dintre temele atinse în interviu a fost sezonul lui Vlad la Dinamo București. Fostul jucător al naționalei s-a declarat total dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat la acest club în perioada în care a îmbrăcat tricoul alb-roșu. Iată întreaga sa declarație:

„A fost greu. Prima discuție cu Dinamo a fost cu Hakan (n.r. Demir) și de la acea idee am plecat pentru Dinamo. Discuția cu Hakan a fost absolut senzațională. Știa cum vrea să mă folosească, știa pe cine vrea lângă mine, pe cine vrea ca back-up pentru mine, adică se vedea clar că și-a făcut temele. Și restul aș spune că a fost o dezamăgire cruntă pentru mine. Nu mi-am dorit să îmi închei așa cariera, dar pe de altă parte și eu trebuie să îmi asum parte din vină deoarece am avut și alte oferte și le puteam da curs. Dar eu am ales acest challenge la sfârșit de carieră, probabil și dus de val de ce s-a întâmplat la Voluntari unde am putut face ceva din mai nimic. A fost o lecție destul de importantă pentru mine în viață pentru că nu întotdeauna lucrurile merg cum trebuie. Și ce poți face tu în acel moment pentru viitorul tău? Nu neapărat pentru ce se întâmplă acum.

Nu mă bucur că s-a întâmplat, nu mi-am dorit să mă retrag fără să particip măcar în play-off, deși ideea mea era că și dacă ajungem în play-off tot avem o șansă să intrăm în primele patru. De pe locurile 7-8 era foarte greu, fiindcă Oradea și Cluj sunt la un nivel foarte înalt în acest an, dar în rest sunt echipe apropiate și am avut speranța asta. Din păcate, ceva s-a întâmplat. Nu am fost niciodată o echipă în adevăratul sens al cuvântului și aici vorbesc de tot Dinamo Baschet, nu doar de jucători. Regretul foarte mare e că am avut un nucleu de jucători români importanți. L-am pierdut pe Radu (n.r. Vîrnă) pe parcurs, apoi pe Rareș (n.r. Uță), dar ce mi-aș fi dorit eu, jucând cu Andrei Mandache de la 14-15 ani, era să demonstrăm că o echipă cu doi români ca lideri poate face ceva. Cred că regretul acesta este mai mare decât orice altceva.

Au fost multe schimbări pentru noi în acest an, mult mai multe decât mi-aș fi imaginat. Banca tehnică, manageriat, jucători. E foarte greu, mai ales când pierzi un jucător cum l-am pierdut noi pe Toni Katic. Toni pentru noi era foarte important, era acel conducător de joc cerebral de care aveam nevoie. După aceea nu am putut acoperi lipsa lui, faptul cum a decurs totul... De trei ori s-a întâmplat să avem speranța că revine. Fiind coleg de cameră de el vorbeam mereu de chestia. Îmi spunea „Mi-au spus că pot reveni săptămâna viitoare”. Venea săptămâna viitoare: „Stai că mai stau o lună”. Au fost foarte multe greșeli, făcute nu doar de o persoană, ci de toată lumea și atunci cred că această clasare pe locul 9 reflectă exact cum a decurs acest an per total.”

Întregul interviu poate fi urmărit pe canalul de YouTube al celor de la Prima Sport.

*foto: sportpictures.eu/Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!