Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vlad Moldoveanu, în alb și roșu, luptă să învingă echipa unde a jucat în ultimii doi ani

Vlad Moldoveanu, în alb și roșu, luptă să învingă echipa unde a jucat în ultimii doi ani

Duminică, 30 octombrie, în Sala Dinamo din Capitală va avea loc duelul dintre CS Dinamo București și CSO Voluntari, două formații cu pretenții în actuala stagiune a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Ambele grupări vin după schimbări efectuate de la ultimele jocuri oficiale. Gazdele au produs șocul începutului de sezon și l-au înlocuit pe Aleksandar Trifunovic, antrenorul principal, cu Sotiris Manolopoulos, un tehnician grec ce are experiență la cele mai importante grupări din campionatul elen.

De partea cealaltă, oaspeții au încheiat colaborarea cu Sarunas Vasiliauskas, fundașul lituanian care se afla la al doilea sezon în echipamentul alb-albastru, și l-au adus la echipă pe Maurice Watson, jucător ce a început sezonul în Belgia, la Antwerp Giants.

Așadar, rămâne de văzut care grupare va reuși să se adapteze prima la schimbările făcute din mers în începutul acestei ediții. Confruntarea din Sala Dinamo va fi de urmărit și datorită faptului că va fi prima întâlnire oficială între Vlad Moldoveanu și trupa al cărei căpitan a fost în perioada 2020-2022.

Veteranul român a revenit, în 2020, în țara natală și a semnat cu CSO Voluntari, reușind să obțină două Cupe ale României și o medalie de argint în Liga Națională. În această vară, Moldoveanu a semnat la Dinamo, echipă ce și-a construit un nucleu important de baschetbaliști autohtoni, și, în urmă cu o săptămână, acesta a anunțat că se va retrage la finalul sezonului 2022-2023.

Deocamdată, despărțirea lui Vlad Moldoveanu de CSO Voluntari nu pare să favorizeze niciuna dintre tabere. Vicecampioana României încă se află într-un proces de regăsire a identității, de construcție a unei echipe care să lupte pe trei fronturi (campionat, Cupă, FIBA Europe Cup), în timp ce Dinamo București a ratat deja primul obiectiv al stagiunii (calificarea în Final 8-ul Cupei României), iar Moldoveanu nu a prestat la nivelul din anii trecuți.

Trupa din Ștefan cel Mare are un bilanț de 3-3, reușind să le învingă pe CSM Galați, U-BT Cluj-Napoca și ABC Laguna București. În schimb, dinamoviștii au pierdut cu CSA Steaua București, CSM Focșani și CSM CSU Oradea.

De partea cealaltă, CSO Voluntari are cinci victorii (vs. ABC Laguna București, CSM Miercurea Ciuc, CSM Târgu Mureș, Norrkoping Dolphins, SCM Timișoara) și patru înfrângeri (vs. U-BT Cluj-Napoca, SCM U Craiova, CSM CSU Oradea, HAKRO Merlins Crailsheim).

Foarte interesant va fi duelul de sub panou, acolo unde Rareș Uță și Jeremiah Tilmon vor da de Darko Planinic și Eric Thompson.

Confruntarea dintre CS Dinamo București și CSO Voluntari, din cadrul etapei a 5-a, are loc duminică, 30 octombrie, de la ora 20:15, în direct pe Digisport 3 și FRB TV.

*foto: Facebook – Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!