Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vlad Moldoveanu se va retrage din baschet la finalul sezonului

Vlad Moldoveanu se va retrage din baschet la finalul sezonului

În această vară, Vlad Moldoveanu a decis să o părăsească pe CSO Voluntari și să semneze cu CS Dinamo București, decizie care a adus multă speranță în rândul suporterilor echipei din Ștefan cel Mare.

Însă, aceștia nu se vor putea bucura prea mult de aportul veteranului de 34 de ani. Vlad Moldoveanu a anunțat în cadrul unui podcast că se va retrage din baschet după terminarea sezonului.

„Ultimii doi ani au fost destul de grei pentru mine și cred că cântăresc destul de mult în următoarea mea decizie de a continua sau nu continua din vară cariera de profesionist”, și-a început discursul baschetbalistul lui Dinamo.

Întrebat dacă a decis să „își aghețe ghetele în cui”, Vlad a răspuns următoarele:

Da. A fost o hotărâre grea dar cred că este și momentul. Nu numai că o fac pentru o familie însă o fac și pentru mine într-un fel. Vorbeai la început de sportul de performanță și cât ține. Acum recent am avut foarte multe accidentări și am tot împins, împins, împins și vorbind cu doctori și fizioterapeuți foarte mult, din păcate, am învățat ce înseamnă sportul de performanță. Dăunează foarte mult pentru perioada de după retragere. Se spune că un sportiv moare de două ori, prima oară atunci când se retrage. Eu mă pregătesc de prima moarte.

Mai târziu, în cadrul discuției cu Andreea Cigolea, Vlad Moldoveanu a detaliat decizia de a se retrage și a explicat impactul pe care sportul de performanță îl lasă asupra corpului unui sportiv.

Vlad a absolvit American University în 2011 și apoi și-a început cariera în Europa, la Benetton Treviso. De-a lungul anilor, acesta a mai jucat pentru Le Havre, Kalev/Cramo, Turow Zgorzelec, Stelmet Zielona Gora, U-BT Cluj-Napoca, Buyukcekmece, Ifaistos Limnou și CSO Voluntari.

Moldoveanu are în palmares trei titluri de campion, unul în Estonia, unul în Polonia și unul în România. De asemenea, a cucerit trei Cupe ale României, în 2017, 2021 și 2022.

*foto: Facebook – Dinamo București Baschet

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Se raceste
    Locul ala caldut 🤭

    cu 1 an în urmă (19.10.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Sigur
    N-am nimic cu omul Vlad moldoveanu dar sa zici ca accidentări și dume cu povesti cu Pești e mentalitate pur românească. Alții la 34 ani rup gura târgului indiferent de sport dar el e obosit. Sănătate și du-te tata la liniște și pace…

    cu 1 an în urmă (19.10.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Cu toata dragostea
    S-a retras de mult...

    cu 1 an în urmă (19.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!