Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vlad Moldoveanu susține că ar fi vrut să continue la U-BT: „Familia mea s-a simțit ca acasă la Cluj”

Vlad Moldoveanu susține că ar fi vrut să continue la U-BT: „Familia mea s-a simțit ca acasă la Cluj”

Vlad Moldoveanu s-a transferat în această vară în prima din Grecia, la Ifaistos Limnou. Internaționalul român a fost măcinat probleme medicale în sezonul competițional 2018/2019 și a jucat doar patru partide în Liga Națională de Baschet Masculin. Vlad Moldoveanu și-a dorit să continue la U BT Cluj-Napoca, echipă cu care avea semnat un contract valabil pentru încă două sezoane. Extrema de forță a prezentat modul despărțirii de formația de pe Someșul Mic, într-o postare pe facebook:

Astăzi am văzut o declarație care nu mi-a picat bine deloc. Adevărul despre ce s-a întâmplat astă vară este următorul... Eu am semnat un contract pe 3 ani cu U-BT... un contract în care existau clauze ca eu să pot pleca vara sau ei să termine contractul prin plata unui buyout. După terminerea campionatului am avut o întâlnire cu conducerea clubului în care am reușit să ajungem la un numitor comun, eu eram dispus să renunț la o parte din bani dintr-un contract garantat pentru a rămâne la Cluj, acolo unde mi-aș fi dorit să îmi închei cariera și unde familia mea se simțea ca acasă. După ce am bătut palma, am plecat în Statele Unite. După o saptămână am primit un telefon și mi s-a spus că înțelegerea a picat și că ei iși doresc să renunț la o altă sumă ( mai mare decât cea la care ne-am înțeles). Eu am refuzat iar ei au apelat la clauza de buyout. Adică au platit o sumă pentru a ieși din contractul semnat pe 3 ani, la fel cum și eu am plătit o sumă de bani la plecarea în Turcia. După ce am rămas liber de contract cei de la Cluj mi-au făcut o ofertă pe care am refuzat-o. Nu cred că este vina nimănui, dar aș vrea să se știe adevărul complet și nu doar o parte. Clujul va avea tot timpul un loc special în inima mea și voi fi mereu recunoscător lui Mircea, lui Silva, staffului medical și nu în ultimul rand fanilor, care au fost extraordinari cu mine pe parcursul timpului petrecut la U-BT.

Vlad Moldoveanu a mai jucat la U BT Cluj-Napoca în sezonul 2016/2017 când și-a trecut în palmares toate cele trei trofee din baschetul masculin românesc. În Liga Națională de Baschet Masculin a încheiat acea stagiune cu medii statistice de 15.5 puncte, 5.7 recuperări, 2.5 pase decisive și 17.7 la eficiență.

Prin transferul la Ifaistos Limnou, Vlad Moldoveanu va bifa a 5-a experiență într-un campionat străin, după ce a mai evoluat la Benetton Treviso (Italia), Le Havre (Franța), Kalev/Cramo (Estonia), Turow Zgorzelec și Stelmet Zielona Gora (Polonia) și Buyukcekmece (Turcia). Între 2007 și 2011, jucătorul român ajuns la 31 de ani a jucat în baschet universitar nord american, la George Mason și American University.

foto: vladmoldoveanu.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!