Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vlad Moldoveanu: „Veneam după victoria din Cupă și ne-a fost frică de o reacție negativă”

Vlad Moldoveanu: „Veneam după victoria din Cupă și ne-a fost frică de o reacție negativă”

CSO Voluntari a câștigat primul duel al turneului jucat pe teren propriu în LNBM, scor 89-62, în fața celor de la CSA Steaua.

După partidă, căpitanul proaspetei câștigătoare a Cupei României, Vlad Moldoveanu, a vorbit pentru baschet.ro: 

Un meci greu pentru noi. Probabil cel mai important meci al sezonului dacă mă întrebi pe mine...Veneam după victoria din Cupă și ne-a fost frică de o reacție negativă pentru că puteam să ne relaxăm și să o lăsăm puțin mai moale...chiar nu era momentul pentru că LNBM nu are nicio treabă cu Cupă. În campionat veneam după două înfrângeri consecutive, două înfrângeri grele și chiar ne trebuia acest meci, unul foarte important pentru intrarea în Top 6. 

În contextul în care, exceptând partida cu Steaua și finala Cupei cu Oradea, ultimele partide ale ilfovenilor s-au încheiat la diferență de o posesie, fostul internațional român a fost întrebat dacă baschetul este un joc de detaliu: 

Chiar acest lucru vorbeam despre meciurile din campionat. Le-am pierdut pe niște greșeli, meciul cu Pitești pe niște libere și coșul lui Tudor Gheorghe, meciul cu Sibiu pe o recuperare ofensivă. Se mai întâmplă. La fel și în Cupă, poate meciul cu Craiova puțin diferit pentru că și-au intrat în mână în sfertul 4. Dar da, ăsta e baschetul și dacă nu controlezi partida te poți aștepta la orice. 

Sasa Ocokoljic, antrenorul lui CSO Voluntari, a declarat că în Cupă echipa sa nu a jucat în nicio partidă bine pe tot parcursul meciului. Referitor la acest lucru și la "secretul" unei echipe care poate evolua bine pe toată durata unui meci, Moldoveanu a declarat: 

Suntem departe de 40 de minute pentru că suntem la început de drum. Eu consider că o echipă de mare valoare joacă 40 de minute la același nivel, o echipă care rotește 12 jucători, vorbesc de echipe precum CSKA, Fenerbahce. Nu știu dacă este o echipă în România care poate ține 40 de minute același nivel de joc. Aceasta e părerea mea sinceră, bazată pe ceea ce am văzut până acum. Este adevărat că pentru acest nivel trebuie să evităm anumite căderi și să jucăm mai deștept când obosim, să evităm lucrurile care ne-au costat în trecut. 

Următoarea partidă pentru echipa lui Moldoveanu este împotriva lui U-BT Cluj-Napoca, echipă alături de care fostul internațional român a câștigat Cupa României și campionatul la finalul sezonului 2016-2017. 

Da, pot spune că este un meci special, dar focusul meu era pentru meciul cu Steaua. Tot ce urmează mai departe la acest turneu este un bonus pentru noi. Ne așteptăm la un meci greu. Sunt neînvinși în campionat și probabil sunt cea mai în formă, cea mai bună echipă a campionatului, dar este un meci la care presiunea nu este pe noi, este un meci de la care nu avem multe așteptări. Într-adevăr vrem să jucăm cât de bine se poate și dacă se poate să câștigăm ar fi extraordinar. 

*foto: sportpictures.eu

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!