Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vladimir Arnautovic: „Mă aștept la un meci foarte greu”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
29.11.2013

Vladimir Arnautovic, antrenorul celor de la CSU Asesoft Ploiești a vorbit într-un scurt interviu despre partida pe care echipa sa o va disputa în fața celor de la U Mobitelco Cluj Napoca. Tehnicianul consideră că echipa clujeană este una foarte bine construită iar pe fostul său elev, Darius Hargrove îl vede drept un real pericol. Vladimir Arnautovic are un record de 173 în LNBM, pe banca Asesoftului, cu 226 de victorii și 53 de înfrângeri.

Întâlniți singura echipă care va furat un titlu în ultimii ani?

Da, singura echipa. Încă ne doare înfrângerea cu acel coș de la 20 de metri, așa cum s-a întâmplat dar asta a fost acum trei ani și sper să nu se mai repete.

Cum vedeți această partidă, U Cluj s-a schimbat destul de mult în această vară?

Da, Clujul s-a schimbat mult dar cred că totuși au devenit o echipă foarte bună. O echipă care are niște jucători care au fost foarte importanți pentru baschetul românesc de-a lungul timpului. În primul rând Darius Hargrove care a fost jucătorul nostru și știm foarte bine ce poate și cât de bun e dar acum contează cum e el în momentul de față și cât de bine pregătit e dar rămâne foarte periculos. Silvășan care e la lotul național și tot așa este unul dintre cei mai importanți jucători pentru Cluj. Și restul străinilor, precum Sparks care de la meci la meci joacă din ce în ce mai bine, pe lângă faptul că e tânăr și s-a adaptat foarte bine la Cluj acolo și are un rol important. Pivotul Lalovic și Kuburovic, extrema din Serbia, deci e o echipă bine construită. Plus că nu mai zic de Cuic care a fost anul trecut MVP-ul sezonului iar după părerea mea el a făcut tot jocul acolo la Mureș și în mare parte este meritul lui că Mureșul a ajuns în finală. Așa că mă aștept la un meci foarte greu dar noi încercăm să prindem o formă foarte bună înaintea meciurile din EuroCup, pe care le vom avea acum miercuri și miercurea viitoare.

Este echipa dvs puțin obosită după deplasarea din Turcia?

Este obosită, nu numai datorită deplasării din Turcia, echipa are multe meciuri jucate cu echipe tari într-o perioadă scurtă. Dar acesta e programul, nu avem de ce să ne plângem. Strângem rândurile și sperăm să prindem un meci bun înainte de partidele din EuroCup.

Chris Dunn parcă nu e la nivelul de anul trecut când era MVP-ul Ungariei?

În primul rând campionatul Ungariei este mult mai slab decât campionatul României. În campionatul Ungariei sunt una sau două echipe bune pe când în campionatul nsotru sunt zece echipe care pot câștiga oriunde iar acest este un motiv. Al doilea motiv, eu am încercat să-l pun în sistem dar stilul nostru nu este de a ieși un jucător în evidență ci încercăm să fim o echipă. Mie îmi trebuie fiecare jucător iar ca și conducător de joc treaba lui este să-i facă și pe ceilalți să fie eficienți. Deci din punctul meu de vedere el joacă corect dar nu știu ce aștepta lume din România, poate ca el să fie MVP.

foto: Vlad Filipaș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!