Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vladimir Arnautovic: ”Nu vreau în playoff cu Mediaș sau Mureș!”

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
20.03.2012

Într-un intreviu acordat cotidianului prahovean Republicanul, Vladimir Arnautovic, antrenorul lui CSU Ploiești, a vorbit despre situația actuală a echipei pe care o antrenează, despre problemele pe care le-a avut în prima parte a campionatului și despre lucurile la care trebuie să mai lucreze elevii săi pentru a-și mări șansele de a obține un trofeu la finalul campionatului.

Tehnicianul consideră că principalele motive pentru care echipa sa a obținut 10 victorii consecutive sunt revenirea pe parchet a jucătorilor accidentați și transferul lui Vladimir Tica.

În primul rând, s-a terminat cu ghinionul pe care l-am avut, inclusiv cu accidentările. Apoi, s-a schimbat şi lotul, a venit un pivot foarte bun (n.r. - Vladimir Tica), care face diferenţa sub panou, încet, încet, Cepulis şi Hargrove încep să fie şi ei acolo unde este locul lor... Cam asta s-a schimbat. Este şi echipă mai bună, dar nici nu avem probleme cu accidentările. Nu zic că înainte nu era bună, doar că, dacă lipsea un jucător, se vedea imediat.

Arnautovic afirmă că a dorit să îl aducă pe Tica la Ploiești încă din sezonul 2008/09, când l-a transferat pe Zoran Osmokrovic, dar nivelul la care evolua în acel moment actualul pivot era unul mult prea ridicat pentru ca ploieștenii săi îi poată satisface pretențiile materiale.

Băiatul (n.r. Tica) e profesionist, a jucat în echipe serioase, a trecut prin toată instruirea care se face de la copii şi până la seniori, a jucat la Steaua Roşie şi Hemofarm, echipe mari din Serbia. Nu zic şi prin Europa, în Rusia, în Belgia. Şi e foarte uşor să se adapteze la un sistem în care eu nu cer ceva extraordinar, ci doar ce se face la noi, la o formaţie serioasă, care vrea performanţă. E şi el deştept, de aceea a jucat unde a jucat, de aceea e şi scump... Eu, sincer, am alergat după băiatul ăsta patru ani de zile, de când era Osmokrovic, dacă vi-l amintiţi. Eu, atunci, am vrut să-i iau pe amândoi, pentru că sunt şi prieteni buni, născuţi în acelaşi an, îi ştiam de când erau copii. În momentul acela, el juca în Rusia, Belgia, pe bani foarte mulţi. Ei, acum s-a schimbat situaţia, a venit şi criza, a contat şi faptul că a sosit pentru trei luni, deocamdată, şi nu e acelaşi lucru să-l plăteşti trei luni cu a o face un an de zile.

Antrenorul spune că dorește să termine sezonul regulat pe una dintre primele patru poziții ale clasamentului și, dintre echipele din playoff, vrea să evite pe Gaz Metan Mediaș și BC Mureș.

(La finalul sezonului regulat) putem fi şi pe primul loc, însă vrem să fim măcar între primele trei, maximum patru. Şi mai vreau ceva: să o evit pe Mediaş până în finală. Consider că este o echipă foarte bună, cu o bancă foarte lungă, şi - zic eu - ar fi de evitat. La cum au jucat în ultimul timp, Clujul şi Timişoara sunt abordabile. Ambele sunt în cădere. Mureşul, în schimb, este o echipă foarte bună şi ea. Aşa, după lot, după jucători, e următoarea trupă după Mediaş, fără să vorbesc de noi. Eu vreau Clujul sau Timişoara, vorbesc de semifinale. În primul tur, aş vrea CSM Bucureşti. Apoi, nu vreau Mediaş sau Mureş.

Interviul integral îl puteți citi aici.

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!