Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vladimir Arnautovic: ”Nu vreau să se gândească nimeni ca Asesoftul a venit sa defileze la Tg-Jiu”

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
31.10.2011

CSU Asesoft Ploiești va da piept Energiei Rovinari pentru a treia oară în campionatul actual 2011/2012, mâine la Sala Sporturilor din Tg-Jiu. Meciul va începe la orele 19.00 și va putea fi urmărit în direct, pe DigiSport 2.

Înaintea confrunatrii de mâine, Total Baschet s-a deplasat la antrenamentul prahovenilor și a stat de vorba cu tehncianul sârb, Vladimir Arnautovic. Acesta a ținut să afirme că meciul de mâine nu va fi unul ușor, în ciudă faptului că formația ploieșteană a trecut în două rânduri consecutive peste grupare din Tg-Jiu în cadrul Cupei României. Acesta a vorbit de altfel și despre angrenajul echipei sale, admițând că lotului îi lipsește un străin, ce poate face diferență.

Ce așteptări aveți de la meciul importiva Energiei Rovinari, având în vedere că în optimile de finală ale Cupei ați jucat importiva formației gorjene?   

Sincer, nu iau în calcul ce s-a întâmplat în ultimele două meciuri. Încerc să nu mă gândesc la asta, pentru în că în ultimul meci am câștigat relativ ușor și nu vreau să se gândească nimeni că va fi ușor să jucăm la Tg-Jiu. Nu e chiar așa cum pare, pentru nu cred că diferență din meciul trecut a fost o diferență corectă. Adevărul e că în partidă trecută am făcut o defensivă și un atac foarte bun, dar trebuie să fim foarte atenți pentru că Energia e echipă bună. Mai ales că în Cupă nu au avut voie să joace decât cu patru străini și cred că un jucător contează mult, schimbă total fizionomia echipei. Am venit cu o zi înainte la Tg-Jiu și am făcut două antrenamente pentru că tratăm Energia foarte serios, nu cumva să se gândească cineva că Asesoft a venit doar pentru a defila. Trebuie municm dacă vrem să câștigăm!  

V-ați referit anterior și la prestația Asesoftului care nu a fost una tocmai încântătoare în etapa trecută, contra Piteștiului?  

Nu cred că va fi un reper meciul trecut. S-a întâmplat că în sfertul patru să facem niște greșeli nepermise. Cele două puncte cu care am câștigat nu au fost relative, pentru că noi am condus tot meciul. De la 14-15 puncte diferență am ajuns la 7 mingi pierdute, fault în atac, pași, lucruri care de obicei nu se întâmplă. A fost o lipsă de concentrare ultemele două, trei minute. Ei au băgat de trei și s-au ținut de noi și așa se face că meciurl dintre noi și ei a ieșit echilibrat, lucru care nu este deloc adevărat. Tot meciul am condus, așa că nu îmi bat capul cu ce s-a întâmplat acolo. Am câștigat, asta este important, mergem mai departe și începem să jucăm mai bine.

Ați spus că un singur jucător poate face diferență în angrenajul unei echipe. Ați făcut referire la Louis Darby, care a revenit de curând la formația gorjană? 

Nu mă refer la Louis Darby. Vorbesc de orice străin din lotul unei echipe. În Cupa României s-a jucat cu patru străini, iar noi am avut decât patru străini și nu trebuit să îl compromitem pe unul dintre ei. Noi suntem la fel cum am fost în Cupă, iar Rovinari are un jucător în plus, cu venirea lui Darby doi. La asta mă refeream, însă depsre Darby nu pot spune decât că este un jucător bun, îl respectăm. Vorbesc însă de un jucător în plus, oricare ar fi acela, poate face diferență.

Altfel venind vorba, v-ați gândit să aduceți un străin la echipă în viitorul apropiat? 

Da, o să aducem un străin în plus. Deocamdată nu este nimic 100%, deci nu prea pot să vorbesc despre asta. O să aflați cu toții la timpul portrivit!

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!