Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu câștigă la mare luptă duelul cu Voluntari

BC CSU Sibiu câștigă la mare luptă duelul cu Voluntari

Într-o partidă extrem de disputată, găzduită de Sala Sporturilor din Constanța, din cadrul Turneului 14 al LNBM, BC CSU Sibiu a trecut de CSO Voluntari, 86 la 85.

CSO Voluntari a început meciul în formula Hickey, Badiu, Joseph, Moldoveanu, Barro, în timp ce Sibiu a început cu Rathan Mayes, Gavriloaia, Addison, Johnson şi Cooper. 

Prima repriză a fost una extrem de echilibrată. Cea mai mare diferenţă a fost de cinci puncte în favoarea ardelenilor (16-11). Xavier Rathan Mayes şi Marquise Addison au fost irezistibili pentru defensiva ilfovenilor şi au reuşit să îi eclipseze pe rivalii Joseph – Hickey. Cu toate acestea, graţie unui joc mai consistent din partea oamenilor de sub panou, în special a lui Zarko Djuric, Voluntari intra la pauză cu un avantaj de 3 puncte, scor 39-36. 

Sfertul trei a fost însă unul foarte dezechilibrat. După reuşita lui Vlad Moldoveanu, care egala scorul pe tabelă la 48, Sibiul a zburdat. Pe lângă Rathan şi Addison, Torok şi KJ Jackson şi-au făcut şi ei simţită prezenţa iar sibienii intrau înaintea ultimului sfert cu un avantaj de 10 puncte, scor 66-56.

Ilfovenii au început ultimul act mai motivați și au reușit să reintre în joc. Situația s-a echilibrat în mai multe rânduri pe tabelă, dar CSO Voluntari a reușit pentru prima dată să revină la conducere abia când mai era de disputat aproximativ un minut din partidă după ce Malcolm Lee a reușit să transforme două libere, obținute în urma unui contraatac foarte bine executat, 81-80. Totuși, finalul acestui adevărat derby, unul foarte fragmentat, a aparținut trupei de pe Cibin, care a reușit să puncteze prin Addison și Cooper și să câștige cu scorul de 86 la 85, chiar dacă Malcolm Lee a avut ultima aruncare a partidei. 

Remarcați

Marquis Addison - 27 puncte; Xavier Rathan-Meyes - 23 puncte; Kaelin Jackson - 12 puncte; Roland Torok - 10 puncte; 

Anthony Hickey - 16 puncte, 7 pase decisive; Ousmane Barro - 14 puncte; Malcolm Lee - 14 puncte; Vlad Moldoveanu - 12 puncte, Zarko Duric - 12 puncte. 

*foto: facebook/ Baschet Club Athletic Constanța

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    CSU
    In sfarsit un meci ceva mai bun, cu o echipa valoroasa, pe care reusim sa-l castigam... (cu ceva noroc as zice).
    Ce mi-a placut:
    - XRM si Addison au conlucrat foarte bine si au fost decisivi;
    - Rolli si JJ sunt de asemenea contributori importanti meci de meci.
    Ce nu mi-a placut:
    - Coop continua cu evolutiile modeste, departe de asteptari; ca nu prea contribuie in ofensiva ne-am obisnuit de mult, dar a inceput sa devina visator si in aparare, ceea ce e grav; sper sa se trezeasca in playoff;
    - KJ continua sa alterneze momente bune de joc cu momente execrabile (ok, rookie...)
    - inovatia cu doi centri pe teren in acelasi timp; eu unul nu prea am vazut beneficiul, iar problemele au fost mai stridente: JJ si Coop rapid in foul trouble, iar Reynolds si Rolli foarte reci (americanul nici nu a fost cu adevarat in meci)
    - sper ca Lucas sa reuseasca sa treca peste probleme si sa revina la forma din urma cu 2 luni, avem nevoie foarte mare de el, sa conduca atacul si sa dea si alte optiuni; implicit mai mult aer pentru Addison si XRM.

    La cum arata acum lucrurile arata un traseu; Craiova/Oradea/Cluj (asta e traseul, nu inseamna ca ajungem pana la capat...)... Inca odata, vedem costul infrangerii cu Timisoara,

    cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      ...
      Combinatia cu Cooper si JJ cred ca e folosita mai mult ca sa ne dea forta de recuperare sub panou, capitol la care nu prea am dominat in ultimul timp. Lucas si Cooper nu mai joaca nimic de vreo 2 luni. Nu mai vad acea determinare si potfa de joc pe care au avut-o pana la turneul de la Istanbul. Foarte dubios ce se intampla cu ei.

      Mie mi s-a parut o victorie foarte norocoasa (cosul de pe un picior al lui Addison, multe libere ratate de Voluntari, greselile lor de pe final, mingea lui Hickey care i-a iesit din cos) si in proportie de 99% vom termina pe 3 si vom avea o semifinala de foc cu Oradea... asta daca nu apare vreo surpriza neplacuta in sferturi.

      cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Lucas chiar are circumstante atenuante: a fost accidentat si apoi s-a mai si imbolnavit...
      Dar de Coop nu stiu ce sa mai zic...

      cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!