Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari îi aduce Timișoarei a patra înfrângere consecutivă în LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.10.2023

CSO Voluntari îi aduce Timișoarei a patra înfrângere consecutivă în LNBM

CSO Voluntari a câștigat meciul din etapa a șasea a Ligii Naționale de Baschet Masculin, cu SCM Timișoara. Troublemakers au reușit un final de meci de toată frumusețea, în care Allen și Mitchell au captat atenția spectatorilor. Scorul final a fost 82-71, iar echipa ilfoveană urcă la un bilanț de 3-2, în timp ce adversarii lor stau cu 2-4.

CSO Voluntari: Kwamain Mitchell, Laszlo Polyak, JT Shumate, Titus Nicoară, Alex Olah

SCM Timișoara: Djordje Dimitrijevic, Antonio Nasturescu, Tyreek Scott-Grayson, Adam Mirkovic, Laszlo Lazar

Primele minute au fost extrem de disputate la nivel defensiv, astfel că primul coș din acțiune a venit după 120 de secunde de joc, fiind semnat de Năsturescu, după o acțiune colectivă. Mitchell a răspuns pe pătrundere. Nicoară și-a adus echipa la conducere printr-un and-one. Feazell a semnat prima triplă a partidei, după ce oaspeții au marcat patru puncte la rând. Lazar și Scott-Grayson au dus scorul la 10-13. Alb-violeții au reușit să ducă la două posesii diferența până la finalul primului sfert, când scorul era 15-19.

Mitrovic a marcat primele puncte ale parțialului, de la linia de libere. În replică, Allen a reușit un floater. Mitchell a bifat și el două layup-uri dificile, cu care ducea scorul la 21-22 și forța timeout-ul lui Dragan Petricevic. Elevii săi au reacționat bine și Mitrovic a reușit un coș de la semi-distanță, în ciuda opoziției lui Olah. Tohătan a egalat la 24 cu un coș de trei din zero grade. Ilfovenii au trecut în avantaj după dunk-ul lui Feazell, dar replica lui Mirkovic a venit rapid, cu un coș de sus. El a marcat apoi și în tranziție. Mitrovic a refăcut avansul de două posesii. Nicoară a marcat de afară după timeout-ul cerut de Bagatskis, iar Allen a luat-o la goană în tranziție pentru a modifica din nou tabela. Forcing-ul gazdelor făcea ca scorul la pauza mare să fie 37-32.

Elevii lui Ainars Bagatskis au început a doua repriză la fel cum au terminat-o pe prima și au bifat patru puncte la rând, prin Allen și Feazell. Petrescu a adus replica pe pătrundere, iar Scott-Grayson a readus deficitul la doar o posesie, 41-39. Petrescu a încărcat echipa cu energie printr-un slam-dunk. Mirkovic a egalat de la linia de pedeapsă. Mitchell a oprit run-ul adversarilor cu un layup cu un grad ridicat de dificultate. Feazell a transformat două libere, după care a transformat un jump-shot spectaculos pe sirenă. Dragan Petricevic a cerut primul timeout al sfertului, după ce fostul său elev, Alex Olah, ducea scorul la 55-48. Kesar a tăiat din elanul gazdelor cu o triplă, iar cu zece minute înainte de final, scorul era 59-52, stabilit de buzzer-beater-ul lui Allen. 

Mitrovic cu două libere și Kesar din căciulă o apropiau pe Timișoara la o singură posesie. Shumate a majorat avansul cu un fadeaway, dar Kesar a continuat să domine și a înscris pe recuperare ofensivă. Dimitrijevic a egalat la 61 cu un stop-șut de trei în tranziție. Allen a tăiat elanul adversarilor printr-o triplă, însă duelul trițelor cu Dimitrijevic a continuat. Shumate l-a învins apoi în căciulă pe Mitrovic. Diferența a crescut la cinci puncte după ce Allen a lovit din nou de afară. Mitchell a urmat exemplul colegului său și a dus scorul la 72-64. Dimitrijevic și-a ținut echipa în meci, punctând de la distanță. Mitchell a transformat trei aruncări libere și a readus avansul echipei sale în double-digits. În cele din urmă, CSO Voluntari s-a impus cu 82-71.

Kwamain Mitchell a fost MVP-ul partidei, reușind să adune 23 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Trevon Allen cu 16 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, respectiv Keyshawn Feazell cu 15 puncte și 4 recuperări l-au secundat de pe bancă. Djordje Dimitrijevice a avut 16 puncte și 5 pase decisive pentru oaspeți, iar Laszlo Lazar a fost aproape de un double-double, cu 9 puncte și 11 recuperări.

Pentru CSO Voluntari urmează un meci pe terenul celor de la Dinamo București, în etapa a șaptea, în care SCM Timișoara va sta pe tușă. 

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!