Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Will Artino, prestație bună la debutul pentru Phoenix

David Istrate

David Istrate
22.01.2018

artino phoenix galati

Într-un meci ce a contat pentru etapa a 15-a, CS Phoenix Galați s-a impus în fața Timbei Timișoara cu scorul de 96-67. Întâlnirea a fost dominată total de gazde, care printr-un joc colectiv au reușit să întrerupă o serie de 5 înfrângeri consecutive. 

Echipa lui Florin Nini avea nevoie foarte mare de victorie în duelul cu Timba Timișoara, venind după 5 partide pierdute. Drept urmare, în cursul săptămânii trecute, clubul gălățean l-a transferat pe Will Artino, un pivot american de 26 de ani. Acesta și-a făcut simțită prezența imediat, punându-le multe probleme timișorenilor în spațiul de 3 secunde. Phoenix a condus de la început până la final, având 50 de recuperări, 27 de pase decisive și 43 de puncte marcate de jucătorii veniți de pe bancă. Prin urmare, scorul final a fost 96-67 în favoarea lui Phoenix Galați.

Jucătorul venit de la APOP Paphou a terminat partida cu 20 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, în aproximativ 23 de minute de joc. Artino a avut niște statistici excelente cu 10/13 de la 2 puncte (77%) și a încheiat cu un indice de +20 la eficiență, al treilea cel mai mare din echipa sa.

Will Artino are 26 de ani și a jucat 4 sezoane pentru Creighton University, până în 2014-2015. După acea dată, nefiind selectat în NBA, sportivul american a ales să treacă oceanul și a jucat în Estonia, Danemarca și Cipru. Artino a venit din Cipru, de la Apop Paphou, unde avea medii de 13.8 puncte/meci, 7.7 recuperări/meci și 2 pase decisive/meci.

Phoenix Galați cu 7 victorii și 7 înfrângeri se clasează pe poziția a 7-a, la 2 puncte de play-off. În următoarea partidă, trupa condusă de Florin Nini va face deplasarea pe terenul lui CSM CSU Oradea. Meciul va avea loc joi, 25 ianuarie, de la 19:15 și va fi transmis în direct la Digi Sport.

*foto: Sorin Pană

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!