Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Will Cherry a fost concediat acum zece zile de Hapoel Eilat

Will Cherry a fost concediat acum zece zile de Hapoel Eilat

U-Banca Transilvania a anunțat în această dimineață (29.09) transferul lui Will Cherry, un fundaș american cu experiență în NBA și Euroligă. Baschetbalistul în vârstă de 30 de ani vine la Cluj-Napoca după plecarea lui Toni Katic, fundașul ce suplinise absența lui Brandon Brown și a lui Giordan Watson.

Cherry a jucat în sezonul 2018-2019 pentru Santa Cruz Warriors însă, în anul următor, s-a întors în Europa, la Olympiacos. Pe finalul stagiunii, jucătorul originar din California a evoluat pentru Pallacanestro Reggiana în Italia.

În sezonul trecut, Will Cherry nu a avut niciun angajament dar, în această vară, americanul a semnat în Israel, la Hapoel Eilat. Alături de gruparea din Israel, acesta a evoluat în preliminariile Basketball Champions League, unde Hapoel Eilat a fost învinsă de Parma Parimatch cu scorul de 79 la 76. Cherry a contabilizat 4 puncte, 3 pase decisive, 2 intercepții și o recuperare în mai mult de 24 de minute petrecute în teren.

La întoarcerea în țară, având în vedere că Bulgaria se află pe lista roșie din cauza numărului ridicat de îmbolnăviri cu COVID-19, jucătorii lui Hapoel Eilat erau nevoiți să petreacă o săptămână de carantină. Mai exact, acestora le era permis să meargă la antrenamente și la meciuri, însă nu aveau voie să se ducă în altă parte.

Ministerul Sănătății din Israel a impus aceste legi restrictive după ce numărul cazurilor a crescut în Israel, pe perioada sezonului estival. Țara Sfântă a avut unul dintre cele mai ridicate procentaje de vaccinare, însă venirea în număr mare a turiștilor a făcut ca îmbolnăvirile să se înmulțească din nou.

Așadar, conform presei din Israel, Will Cherry, Jacob Evans, Justin Patton, Romulo Witt și Barion Allen au încălcat protocolul medical și nu au respectat condițiile de izolare. Patton, Witt și Allen au fost amendați de către clubul din orașul-port Eilat, în timp ce Cherry și Evans, fiind la a doua abatere, au fost concediați.

Vom arăta zero toleranță pentru abaterile disciplinare și, cu siguranță, pentru cei ce pun în pericol sănătatea publică. Acesta este un mesaj puternic și clar pentru fiecare jucător, oricine ar fi. Suntem o echipă profesionistă care luptă pentru performanțe dar care, mai mult decât orice, sprijină valorile, disciplina și exemplul personal”, a spus Tal Pinchas, președintele lui Hapoel Eilat.

 

'יוסי אברהמי' אילת - הודעה לתקשורת 🚩 לאחר שהתברר כי חמישה משחקני הקבוצה, ג'סטין פאטון, בריון אלן, רומלו וויט, וויל צ'רי...

Posted by ‎הפועל אילת - הדף הרשמי‎ on Monday, September 20, 2021

Conform u-bt.basketball, Will Cherry se va alătura curând lotului condus de Mihai Silvășan.

*foto: championsleague.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Acum
    ramane de vazut daca si-a invatat lectia in ceea ce priveste disciplina.

    Pe de alta parte, in ultimii ani eu, fara sa retin detaliile, mai stiu doar 2 cazuri in care jucatorii au fost indepartati din lot: unul de la Sibiu (bataie intre colegi parca) si unul la Medias (viata extrasportiva problematica)

    cu 2 ani în urmă (29.09.2021) Raspunde
  • uplifter :

    Cherry
    Jucătorul arata foarte bine ca și CV, experienta și statistici.
    Rămân însă 2 probleme: în ce măsură duce fizic după o pauza de un sezon și abaterea aia disciplinara, care pe mine unul ma pune pe gânduri cel mai tare.
    Singura speranța ar fi sa nu fie genul și fapta respectiva sa fi fost o întâmplare, deși...
    În alta ordine de idei, ni s-a zis ca nu ne permitem sa ținem în echipa 3 PG și deci Katic trebuie sa plece. Acum nu avem tot 3? Ce se întâmplă când vor fi apți și Brown și Watson?

    cu 2 ani în urmă (30.09.2021)
    • Benjamin:

      ...
      Abatere disciplinara are si la Olympiacos. Mai precis se zice ca a fost implicat intr-un incident.
      https://www.eurohoops.net/en/euroleague/1003500/olympiacos-parts-ways-with-will-cherry/

      Eu personal nu mi-as face atat de mari probleme cu privire la asta (atata timp cat brown o sa fie prima optiune si nu e vorba de o accidnetare mai grea decat s-a crezut initial) ci mai degraba ma gandesc la aspectul mentionat de tine cu privire la ceilalti 2 pg. Oare sa ne asteptam la inca un anunt?

      cu 2 ani în urmă (30.09.2021)
    • BC CSU Sibiu DND:

      O prostie
      Eu zic asa: Watson pleacă :
      -la Pitești pentru bani
      -la Târgu Jiu pentru "melancolie"
      -la Sibiu pentru a bifa toate echipele (și atmosfera dacă va fi cazul)
      Să vedem....

      cu 2 ani în urmă (30.09.2021)
    • KK Crvena Zvezda Telekom alexpopa29:

      Mai bine la voluntari
      Sa aibe un backup la pg care e si român nu le-ar strica, ar avea cu el o rotatie de 11 jucatori, ar fi șansa lor mai ales după faza cu fiba europe cup

      cu 2 ani în urmă (30.09.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!