Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Will Franklin: "Treaba mea e să conduc echipa către victorii"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
05.10.2012

CSM Oradea se pregătește pentru startul noului sezon competițional. La începutul ediției 2012/13 în Liga Națională de baschet masculin, formația pregătită de către Cristian Achim are parte de acel conducător de joc la care a visat un an de zile. William Franklin a revenit pe parchet și a făcut-o deja într-un cadru oficial, la turneul de Cupa României de la Sibiu. Will a acordat un interviu pentru site-ul suporterilor orădeni, www.csm-oradea.ro.

Cum te simți acum, la revenirea după o perioadă atât de lungă de inactivitate?

Mă simt mult mai bine, dar întotdeauna este loc de mai bine, de îmbunătățit. Așa că, îmi propun să muncesc din greu să-mi elevez jocul și să acumulez din punct de vedere fizic pentru a atinge potențialul maxim.

Ai jucat câteva meciuri de pregătire, dar și trei jocuri oficiale. Ce senzație a fost să joci din nou?

A fost o binecuvântare. Întotdeauna este o senzație deosebită, greu de explicat în cuvinte, dacă poți să faci acel lucru pe care îl iubești.

Ești satisfăcut de jocul tău în primele trei meciuri oficiale ale noului sezon?

Da, sunt destul de mulțumit de jocul meu. Întotdeauna se poate mai bine și voi face tot ce pot pentru a juca tot mai bine.

Cum te-ai simțit când ai intrat pe teren pentru prima dată într-un meci (lucru consemnat la Memorialul Antonio Alexe) după operație? Ai avut anumite temeri sau rezerve?

Nu am avut nicio teamă. Pur și simplu m-am concentrat la joc. N-am vrut să mă las influențat de euforia și bucuria de a fi din nou pe teren. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat cu siguranță mi-ar fi fost mai greu.

Cum te-ai simțit după jocul cu Energia Rovinari de la Sibiu?

Au fost semnale cu privire la faptul că jocul meu evoluează. Mi-am demonstrat că încă pot să revin la nivelul la care am fost înaintea accidentării. E foarte important să rămân concentrat și să rămân la fel de determinat.

Crezi că poți repeta aportul ofensiv din ultimul meci de cupă?

Bine-nțeles că pot. Dar, principala mea atribuțiune este să fiu un lider pentru această echipă. Nu contează dacă marchez 20 de puncte sau nu înscriu niciun punct. Treaba mea este să-mi conduc echipa către victorii.

Ce părere ai despre antrenor și colegii de echipă?

Antrenorul e un tip extraordinar. Îl respect pentru că îmi este antrenor, pentru faptul că a avut încredere și că mi-a arătat acest lucru. A avut încredere în mine atât ca jucător cât și ca om. În ceea ce îi privește pe băieți mă simt foarte bine alături de ei. Toți sunt foarte de treabă, ne înțelegem foarte bine atât pe teren cât și în afara lui.

Ce așteptări ai de la meciul cu BCM U Pitești, echipă care a cucerit două trofee în acest an?

Să jucăm cel mai bun baschet de care suntem în stare. E tot ce poți să-ți dorești înaintea oricărui meci.

În cunoști pe Donte Gennie, omologul tău din tabăra argeșeană?

Nu îl cunosc personal. Va fi prima întâlnire cu el.

Foto: csm-oradea.ro 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!