Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

William Franklin: "Nu am decât o opţiune: să lucrez tare pentru a reveni pe teren"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
08.08.2012

Luni dimineaţă, la Arena Antonio Alexe, a avut loc reunirea echipei CSM Oradea, eveniment la care au participat doar cinci jucători. Printre aceştia se afla şi William Franklin, un fundaş pe placul antrenorului Cristian Achim care a rămas în curtea clubului chiar dacă s-a accidentat destul de grav în urmă cu 10 luni.

Sportivul de origine americană le-a cam dat planurile peste cap orădenilor deoarece recuperarea sa nu a decurs aşa cum se aşteptau. În acest sens bihorenii au fost obligaţi să apeleze la serviciile lui Gediminas Navickas, deşi iniţial se anunţaseră despărţirea de fundaşul lituanian.

Total Baschet a stat de vorbă cu sportivul ce mai are nevoie de cel puţin două luni de pregătire intensă pentru a debuta în prima ligă alături de gruparea de pe malul Crişului Repede. Franklin ne-a vorbit despre procesul său de recuperare, despre starea sa actuală, dar şi despre actuala echipă a Oradiei.

Cum te simţi ? Cum îţi este genunchiul ?

Mă simt bine atât din punct de vedere mental, cât şi fizic. Genunchiul este mult mai bine, însă trebuie să continui recuperarea, să-mi întăresc musculatura pentru că nu îmi doresc să sufăr o recidivă.

Am văzut că nu poţi fugi normal, schiopătezi. Te doare genunchiul ?

Nu, eu cred că pot fugi normal, doar că trebuie să mă concentrez la acest lucru. E o chestie mentală, normală, mai ales că în ultimele 10 luni nu prea am călcat pe acest picior. După o asemenea accidentare trebuie să treci peste două faze: cea fizică şi mai apoi cea mentală. Ultima este cea mai importantă, dar şi cea mai grea, deoarece creierul trimite semnale de frică şi de aceea schiopătez. Nu se pune problema să nu pot fugi normal, trebuie doar să scap de aceast reflex care e normal să-l dobândeşti după o astfel de accidentare. Trebuie să mă concentrez la fiecare pas în parte.

Au trecut 10 luni de la accidentare ...

Unele persoane se recuperează mai rapid, altele mai greu. Faptul că au trecut 10 luni de la accidentare şi nu sunt apt 100% din toate punctele de vedere nu înseamnă că e ceva în neregulă cu mine. Sunt la prima accidentare gravă. Am 27 de ani, joc de mult timp şi recuperarea este mult mai diferită faţă de un sportiv care îşi rupe ligamentele la 16 sau 18 ani.

Să înţeleg că peste 2 luni vei fii pe teren ?

Mă rog pentru acest lucru. Mă voi antrena din greu şi voi da totul din mine pentru a mă face bine cât mai repede posibil. Nu am decât o opţiune: să lucrez tare pentru a reveni pe teren cât mai rapid posibil.

Ce părere ai de actualul lot al Oradiei ?

Cred că în acest an echipa este mai puternică decăt cea de sezonul trecut. Spun asta deoarece legăturile dintre jucători sunt mult mai solide faţă de sezonul trecut, au fost puţine schimbări la nivelul lotului şi acest aspect aduce un plus în chimia echipei. Va mai sosi la echipă încă un jucător american de care am auzit numai lucruri bune şi sunt sigur că ne va ajuta. Din punctul meu de vedere cât timp relaţiile dintre jucători sunt bine clădite jocul de echipă nu are de ce să nu meargă.

Îl cunoşti pe Jeremy Hunt, viitorul tău coleg ?

Nu îl cunosc personal. Am impresia că am jucat împotriva lui, în State. Oricum ştiu că este un jucător bun, atât în atac cât şi în apărare şi cu siguranţă ne va ajuta.

Foto: csmoradea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!