Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Xavier Cannefax este noul conducător de joc al celor de la CSM Târgu Jiu

Xavier Cannefax este noul conducător de joc al celor de la CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu a ajuns la un acord cu Xavier Cannefax, după cum notează site-ul eurobasket.com. Americanul sosește din Kosovo, acolo unde a jucat în ultimii doi ani.

Cannefax, în vârstă de 33 de ani, poate evolua pe poziția 1 și are în carieră un titlu de cel mai bun marcator al primei ligi olandeze, în 2020 pe când juca la Apollo Amsterdam.

Recent a petrecut două stagiuni la KB Prizeni-16, în Kosovo, cu medii de 16.2 puncte, 4.2 pase decisive și 3.6 recuperări în Superligă în 12 apariții, precum și 17.1 puncte, 6.6 assist-uri și 3.5 recuperări în 8 meciuri în Liga Unike. De fiecare dată americanul a avut peste 32% procentaj din spatele arcului de cerc și minim 59% de la două puncte.

În cariera sa, noul jucător al celor de la CSM Târgu Jiu a jucat în Suedia (Uppsala Basket), Qatar (Al Rayyan Doha) și Olanda (Appolo Amsterdam). El a absolvit Universitatea Warner Pacific din SUA. Contactul cu baschetul profesionist l-a făcut prin participarea la Eurobasket Summer League cu Team Charlotte, în 2018.

CSM Târgu Jiu a debutat cu stângul în LNBM, 63-83 pe teren propriu împotriva nou-promovatei CSM Târgu Mureș. Gorjenii se pregătesc acum de debutul în Cupa României, unde sunt într-o grupă cu BC CSU Sibiu și SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara, partidele având loc la Mediaș în perioada 1-3 octombrie.

*foto: latestbasketballnews.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • basktballfann22 :

    CANNEFAX
    He is extremely good and well rounded. HE is going to surprise this league and everyone in it.

    cu 1 an în urmă (02.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!