Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Xavier Rathan-Mayes a reușit un triple-double cu Dinamo

Xavier Rathan-Mayes a reușit un triple-double cu Dinamo

CSU Sibiu a reușit o victorie cu multe puncte în compania celor de la CS Dinamo București, scor 100-91, într-o restanță din sezonul regulat al LNBM.

Cel mai bun jucător al formației lui Dan Fleșeriu a fost americanul Xavier Rathan-Mayes. Sportivul care a evoluat ultima oară în G-League a strâns 19 puncte, 12 pase decisive și 10 recuperări, cu 7/13 din acțiune, 3/6 de la 3 puncte și 2/2 din acțiune. El a avut un indice al eficienței de +32, singura categorie statistică ce i-a dăunat fiind cele 4 turnovers.

Rathan-Mayes a adunat medii de 18,3 puncte, 5,8 recuperări și 5,2 pase decisive în 13 partide din acest sezon, cu 50% de la 2 puncte, 34,6% de la 3 și 73,5% de la libere, totul pentru +18,4 indice al eficienței.

Alți șase jucători de la Sibiu au avut cel puțin zece puncte în duelul cu Dinamo. Este vorba de Rolli Torok (16), Maquis Addison (15), Blake Reynolds (15, cu 5/5 din acțiune și 6 recuperări), Tohătan ș Jackson, ambii cu câte 10 puncte.

A fost al treilea triple-double reușit de un jucător în acest sezon, după performanța lui Mo Pratt din luna ianuarie, într-o victorie cu SCM Timișoara, scor 72-54 și cea a lui Anthony Hickey în semifinala de Cupa României câștigată de Voluntari contra celor de la SCM U Craiova, scor 81-80.

CSU Sibiu a terminat sezonul regulat al LNBM pe locul 3, cu 21 de victorii și 5 înfrângeri. În primul tur al playoff-ului, ardelenii vor juca împotriva celor de la Timișoara.

*foto: facebook CSU Sibiu

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    XRM
    Pentru cine gustă și ce se joacă dincolo de ocean, XRM e un jucător fabulos pentru nivelul campionatului nostru. Chiar dacă nu se potrivește cu stilul din LNB, e greu să nu apreciezi calitatea unui astfel de jucător. Lăsând la o parte viteza, inteligența, abilitățile de slasher sau procedeele variate de aruncare, fizicalitatea la ambele panouri, ceea ce apreciez eu cel mai mult e generozitatea, faptul că nu precupețește nici un efort și că nu se menajează deloc. Și asta în ciuda faptului că vine după accidentare și cel mai probabil își dorește un contract în altă parte sezonul viitor. Tocmai de asta eu unul sunt foarte impresionat de ce văd și probabil ceea ce am zis eu aici e în contradicție cu viziunea unei mari părți a suporterilor sibieni.

    cu 2 ani în urmă (12.05.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      xrm
      Eu am spus de la început ca e un jucător mult peste campionatul nostru. În continuare nu înțeleg de ce a venit aici. Dacă vii după o accidentare și vrei sa dovedești ca ti-ai revenit și poți juca la nivel înalt, nu vii în România, pt ca aici nu te vede nimeni important. Dacă vrei sa ajungi Polonia sau Ungaria atunci e ok, dar dacă vii din G-League trebuie sa te aștepți la contract de echipe importante din Rusia, Spania, Turcia etc.
      Asta e părerea mea . Sa vii din GLeague în România nu e un pas înapoi sunt 100 de pași.
      Oricum eu ma bucur sa vad un astfel de jucător în campionatul nostru.
      Încep meciurile importante. Sa fie baschet!

      cu 2 ani în urmă (12.05.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Încerc un răspuns... Poate pentru că nimeni nu a avut încredere în faptul că e refăcut complet și că e în formă bună în iarnă, atunci când a hotărât el că poate juca... Și Dan e genul de om / antrenor care adoră pariurile de genul ăsta.

      cu 2 ani în urmă (12.05.2021)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Într-adevăr
      Un jucător important pentru campionatul nostru, care în ultimul timp mai da și drumul la pasă și asta îl face și mai bun, acum mă gândesc că un perimetru cu XR, Addison, Hardy in formă, am arată foarte bine

      cu 2 ani în urmă (12.05.2021)
    • BC CSU Sibiu Marius_M:

      !DND
      Hardy, ce nume frumos...

      cu 2 ani în urmă (12.05.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      @gyke
      Cand iei un jucator din GLeague de la echipa lui Clippers nu cred ca ai dubii. Refacut complet? Pai a avut probleme la inchinali. A jucat pana la finalul sezonului cu accidentarea respectiva si cand s-a suspendat sezonul a decis sa se opereze. Era deja refacut in august anul trecut si in ianuarie era in lotul pt GLeague.
      Deci nu existau dubii. A fost o acidentare minora care nju i-a pus niciodata cariera in pericol. Era chiar apreciat la echipa : la minute, puncte si eficienta pe meci era al 7-lea din lot.
      Pt mine e de neinteles. In august anul trecut spunea ca vrea sa revina in NBA (a jucat un sezon la Memphis) si dupa 8 luni semneaza in Romania!!!!

      cu 2 ani în urmă (12.05.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      corectie
      "inghinali"

      cu 2 ani în urmă (12.05.2021)
    Raspunde
  • uplifter :

    Sibiu
    Rețin ca acum ceva timp, sibienii se plângeau pe buna dreptate ca datorita banilor putini, ei nu pot avea un jucător determinant, care sa tragă echipa după el, gen Zeno, Dykes sau Richard.
    Acum îl au. Mayes este din toate punctele de vedere unul dintre cei mai valoroși jucători din România în acest sezon.
    Nu știu în ce măsură Sibiul va profita de acest fapt, pt ca după mine, dacă ii aperi pe el și Addison, echipa nu prea pare sa mai aibă viata.
    Pe de alta parte, Mayes este foarte greu de aparat, poate pătrunde cu mare ușurință și forță și apoi finalizează, șutează sau scoate la omul liber. Este un jucător complet, felicitări celor care au putut să-l aducă la o echipa cu resursele financiare ale Sibiului.
    Concluzia este cât poate aduce un astfel de jucător la o echipa cum este anul asta la Sibiu. Dar asta vom vedea.

    cu 2 ani în urmă (12.05.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!