Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Xavier Rathan-Mayes, fostul jucător al Sibiului, și-a găsit echipă

Xavier Rathan-Mayes, fostul jucător al Sibiului, și-a găsit echipă

La cinci luni de la ultimul meci oficial disputat, Xavier Rathan-Mayes și-a găsit echipă pentru sezonul 2021-2022. Fostul jucător al lui BC CSU Sibiu va evolua în Australia, la Illawara Hawks, o grupare situată într-un oraș la sud de Sydney.

Rathan-Mayes a jucat în perioada 2014-2017 pentru Florida State University și, apoi, și-a început cariera în G League. Fundașul originar din Toronto, Canada, a evoluat pentru Westchester Knicks, Texas Legends și Agua Caliente Clippers.

De asemenea, XRM a acumulat experiență în NBA Summer League și, în 2017-2018, a jucat cinci meciuri în NBA, pentru Memphis Grizzlies. În afara Statelor Unite ale Americii, baschetbalistul în vârstă de 26 de ani a făcut parte din lotul a patru echipe: AEK Atena (Grecia), Bnei Herzliya (Israel), Hamilton Honey Badgers (Canada) și CSU Sibiu (România).

Rathan-Mayes a disputat 16 partide în echipamentul galben-albastru și a avut următoarele medii: 18.4 puncte, 5.4 recuperări, 4.4 pase decisive și 1.1 intercepții. În ciuda acestor statistici bune, sportivul de 1.93 metri nu a jucat niciun minut în actualul sezon.

Până la urmă, fostul jucător al Sibiului și-a găsit un nou angajament, urmând să evolueze în Australia, la Illawara Hawks.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by XAVIER RATHAN-MAYES (@xrm22)

*foto: fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Mda
    Exact genul de scorer care putea sa dea aripi la Oradea, chiar daca au cica 2-3 in lot. Poate se trezesc cei de acolo si mai aduc un strain pe 4-5 care sa bage mingea in cos, gen Milosevic, altfel nu ii vad bine. Poate stie gyke ceva pe filiera.

    cu 2 ani în urmă (18.10.2021)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      ...
      Jucator spectaculos cu o valoare individuala incontestabila, dar din pacate a jucat de multe ori in interes propriu, decat in folosul echipei.
      Nu cred ca un jucator de genul lui s-ar potrivi la Oradea.

      cu 2 ani în urmă (19.10.2021)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Mda
      Poate trebuie si marele maestru sa realizeze ca trebuie cate un jucator scanteie nu numai genul de ultra disciplina care ii plac lui.

      cu 2 ani în urmă (19.10.2021)
    Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    Xavier
    Acesta a jucat in aceasta vara in Summer League pentru echipa din capitala Statelor Unite Ale Americii . De mentionat faptul ca LaMelo Ball a trecut in drumul spre NBA , tot la Illawara Hawks din Australia . O pierdere pentru campionatul nostru , dar jucatorii buni se mentin foarte greu la aceeasi echipa dupa un sezon excelent

    cu 2 ani în urmă (19.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!