Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Yordan Minchev s-a înțeles cu CSU Sibiu

Yordan Minchev s-a înțeles cu CSU Sibiu

BC CSU Sibiu a realizat al doilea transfer pentru sezonul 2023/2024, medaliata cu bronz din LNBM ajungând la un acord cu Yordan Minchev.

Bulgarul în vârstă de 24 de ani a petrecut ultima stagiune la Rilski Sportist, echipă cu care a încheiat pe poziția a patra în campionat, după ce a pierdut finala mică cu CSKA Sofia. Minchev a totalizat medii de 10.6 puncte, 6.6 recuperări, 2.1 pase decisive și 1.3 intercepții, la aruncările din interiorul arcului de cerc având un procentaj de 57%, iar de la distanță a stat cu 39%.

Pe lângă perioada petrecută la Rilski, noul jucător al Sibiului a evoluat pentru Levski Sofia (în trei rânduri), KK Vrsac (Serbia), Fenerbahce Istanbul (Turcia), MZT Skopje (Macedonia de Nord), Lukoil Akademic Sofia (Bulgaria), Istanbul BB (Turcia), OSE Lions sau Atomeromu Paks (ambele din Ungaria). El are multiple prezențe în FIBA Europe Cup și Liga Adriatică, precum și două meciuri în Euroligă.

Minchev face parte și din naționala Bulgariei, fiind chiar adversarul României în precalificările pentru EuroBasket 2025. În meciul direct, acesta a marcat 11 puncte (4/10 din acțiune), contribuind cu 9 recuperări și 2 intercepții.

„Sunt foarte fericit că m-am alăturat unei echipe precum este Sibiul, care a avut un sezon precedent uimitor, cu un mare sprijin din partea fanilor. Sper că vom crește nivelul în sezonul viitor și că vom obține rezultate și mai bune. Sunt foarte încântat, aștept cu nerăbdare să-mi cunosc colegii și le doresc tuturor sănătate. Voi conta pe voi toți!”, a declarat Minchev pentru site-ul oficial al sibienilor.

„Yordan Minchev vine la noi în echipă cu un background foarte bun. A jucat pentru naționala Bulgariei, este un sportiv talentat, poate acoperi atât poziția 3 cât și 4. Suntem convinși că ne va aduce un plus important în defensivă, acesta fiind desemnat, în sezonul precedent, cel mai bun apărător din campionatul Bulgariei! Vine de la echipa câștigatoare a sezonului regulat și a fost dorit de staff-ul tehnic pentru experiența sa”, a spus Horațiu Floca, directorul CSU Sibiu.

CSU Sibiu a ajuns astfel la trei străini în lotul pentru sezonul viitor, după prelungirile cu Monyea Pratt și Mouhamed Barro. La dispoziția lui Tomas Rinkevicius au rămas și Rareș Uță, Mirel Dragoste, Aurelian Gavriloaia, respectiv Bogdan Bădițașcu, iar celălalt nume nou prezentat până acum este Nandor Kuti.

*foto: fiba.basketball

11 comentarii la aceasta stire:
  • Suporterrrr :

    BaschetRo
    Si baiatul in verde din poza s-a reinteles cu Constanta ;)

    cu 9 luni în urmă (29.06.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Felicitari
    Dupa cum pare, e un transfer remarcabil facut de Sibiu!

    cu 9 luni în urmă (29.06.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Pare
    Un transfer reușit, acum mie mi se pare că e cam pe modelul Blumberg (asta să insemne că nu mai continuă RB? ar fi păcat)

    cu 9 luni în urmă (29.06.2023) Raspunde
  • Ciucâ :

    Bc
    Octagon csu sibiu se va numi probabil echipa ın sezonul urmâtor

    cu 9 luni în urmă (29.06.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      tot mai bine decat Asanin sau Voiculescu (te las pe tine sa pui orasele)...

      cu 9 luni în urmă (29.06.2023)
    • BC CSU Sibiu DND:

      @
      Ne lămuriți și pe noi ăștia mai fără conexiuni care e "combinația"?

      cu 9 luni în urmă (29.06.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      :)
      Care combinatie? De ce unii agenti dau jucatori preponderent anumitor cluburi? Sau ce e Octagon?

      cu 9 luni în urmă (29.06.2023)
    • CSM CSU Oradea b4:

      Agenți
      Gyke, nu contest că Asanin nu e un personaj contestabil.

      Dar la Oradea nu poți să spui că nu a propus jucători rezonabili? Până la urmă, CSM e a doua echipă după Banca Transilvania în România ultimilor 10 ani.

      cu 9 luni în urmă (29.06.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Lasand la o parte discutia despre agenti la nivel personal, nu cred ca e sanatos ca toti jucatorii unei echipe sa fie adusi exclusiv de un agent... dar asta e evident parerea mea personala.

      cu 9 luni în urmă (30.06.2023)
    Raspunde
  • Ricardo :

    ORADEA
    La niciun club din lume nu aduce un singur agent toți jucătorii ! La Oradea daca ne uitam la ultimii 10 ani procentul de jucători buni vs rai este undeva la 70 % buni și doar 30% rai. Fara sa fiu avocatul Oradei echipa rareori a fost sub nivelul aștepta. În Europa nu are performante notabile dar totuși nici nu s-a făcut de ras. Sigur ca și eu aștept o explozie europeana și Oradea sa atingă performante mai mari decât cele reușite pana acum dar asta dacă bugetul echipei va permite . În rest salut aducerea lui Minchev la Sibiu, bănuiesc ca va fi un transfer reușit!

    cu 9 luni în urmă (30.06.2023)
    • Ciucâ:

      Agenți
      Antrenorii şi conducerile cluburilor probabil fac selectia jucâtorilor nu ıi bagâ cu forța ın gurâ agenții. Este treaba cluburilor cu ce agenți colaboreazâ,treaba agentilor ar trebui sâ fie jucâtorii pe care ıi reprezintâ. Majoritatea jucâtorilor nu au pârinti foşti sportivi care pot fi sfatuiti şi de aici rolul ft important al agentului ın planificarea carierei sportivului, rol pe care nu i intereseazâ deloc dupâ mine. Unde este contract mai mare (ptr agent bani mai multi)sau clubul cu care are relații mai apropiate este prioritate,nu unde jucâtorul poate prinde minute mai multe şi un rol mai bun. Câteva exemple de transferuri care nu au ajutat sau vor ajuta dezvoltarea jucâtorilor::grasu la cluj (aici parintii probabil sunt responsabili);axinte la voluntari;gheorghe prelungirea la oradea;kuti cu dragoste la sibiu (kuti cred câ avea un rol mai important la constanta sau craiova);diaby la steaua şi timisoara (cel mai bun exemplu de cum distrugi viitorul unui copil).
      Ps.ricardo ,am scris ce gandesc şi nu mâ deranjeazâ opiniile altora, fiind ei şi papagali de istorie sau pacalici de gramaticâ

      cu 9 luni în urmă (01.07.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!