Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Zafer Aktas: „Avem nevoie de timp pentru a ajunge la nivelul la care ne dorim”

Zafer Aktas: „Avem nevoie de timp pentru a ajunge la nivelul la care ne dorim”

Bahcesehir College a învins în etapa a 3-a din Grupa D a FIBA Europe Cup pe BC CSU Sibiu, scor 83-81, într-un joc desfășurat la Sala Transilvania. Noul antrenor al turcilor, Zafer Aktas, a vorbit în cadrul conferinței de presă despre meciul de pe Cibin:

A fost primul meu meci alături de această echipă. Elevii mei au făcut un depus un efort considerabil la acest meci și sunt mulțumit de modul în care au luptat. Apreciez și le mulțumesc. Este o atmosferă apăsătoare împotriva căreia trebuie să joci aici. Acești suporteri... iar echipa Sibiului este una foarte periculoasă, cu mulți shooteri și pivoți foarte experimentați. La finalul meciului am arătat teribil pentru că nu am putut repune minge, nu am putut duce mingea în jumătatea ofensivă dar trebuie să lucrăm să repărăm aceste lucruri. Vreu să mulțumesc clubului din Sibiu pentru ospitalitate. A fost o atmosferă excelentă pentru baschet și le urez succes pentru jocurile viitoare.

După primul meci la cârma echipei, aveți așteptări mai mari decât ceea ce a arătat echipa până acum?

Cu siguranță. Această echipă are un potențial uriaș, cu multe nume mari. Trebuie să-i facem să joace împreună, ca o adevărată echipă și atunci sunt sigur că vom avea rezultate mult mai bune decât până acum. Totul însă pas cu pas, meci cu meci. Avem nevoie de timp pentru a ajunge la nivelul la care ne dorim dar această victorie ne va ajuta foarte mult pentru încrederea jucătorilor în propriile forțe.

Pe final ați fost aproape să cedați, dup ce ați condus aproape tot meciul..

Am crezut că am câștigat meciul mai devreme, în primul rând, iar în al doilea rând am fost puțin obosiți. Nu am avut o rotație foarte lungă, tocmai pentru că ne-am dorit să avem jocul în mână. Acestea au fost detaliile care au făcut să nu încheiem meciul în forță, așa cum ne-am fi dorit.

Ați întâlnit deja echipele din România, cum vedeți aceste dueluri?

Vom merge la Oradea, din nou în România. Ne va aștepta un nou meci dificil. Avem însă timp să ne recuperăm și să îmbunătățim jocul până atunci. Sibiul va veni să joace la Istanbul și vom vedea. Situația din grupă ne obligăm să câștigăm toate meciurile rămase pentru că ne dorim să mergem mai departe. Acesta este obiectivul nostru.

Echipa dvs plecat drept favorita grupei...

Totul este pe hârtie. Dacă nu demostrezi pe teren, nu valorează nimic că ești favorit sau că ai acești jucători. Trebuie să arătăm pe teren nu doar că am plecat drept favoriți ai grupei

foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!