Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Zarko Djuric: “Meciurile din FIBA Europe Cup au scos în evidență problemele pe care le avem în acest moment”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
27.10.2018

zarko djuric steaua pitesti

În cursul acestei seri, CSA Steaua va primi vizita celor de la BCM U FC Argeș Piteșți, încercând să păstreze linia victoriilor în campionatul intern. După ce în urmă cu doar 3 zile le-a fost administrată a doua înfrângere consecutivă în FIBA Europe Cup în Sala Polivalentă, aceștia revin în Sala Mihai Viteazul.

Zarko Djuric, unul din cei mai importanți jucători ai roș-albaștrilor, a vorbit pentru site-ul nostru, atât despre partida următoare, cât și despre așteptările sale de la acest sezon.

În primul rând, bun venit în România. Știai ceva despre baschetul din România până să ajungi aici?

Mulțumesc. Știam doar câteva lucruri despre România înainte să vin aici, de când prietenii mei din copilărie, Nikola Malesevic și Nikola Jevtovic au jucat aici. Mi-au spus câteva ceva despre campionat, oraș și clubul Steaua, având în vedere că au jucat pentru ei acum câțiva ani.

Cât de puternică ți se pare Liga Națională în acest sezon?

Sincer să fiu, chiar nu știu în acest moment. Am jucat până acum contra a două dintre cele mai puternice echipe, care sunt de altfel și candidate la titlu, și totuși am obținut victoria. Însă mai sunt foarte multe echipe de întâlnit și meciuri de jucat și cred că nu am încă informațiile necesare să răspund la asta. Poate după ce o să joc împotriva tuturor echipelor voi avea o altă perspectivă asupra campionatului.

Toată lumea se aștepta la un start greu pentru voi, având în vedere că ați început pregătirea foarte târziu. Ați făcut o surpriză foarte mare și ați obținut 2 victorii din 2 meciuri jucate. Cum ați reușit să legați un joc atât de bun într-o perioadă atât de scurtă?

Lumea ne-a privit de la început ca pe o surpriză, într-adevăr, pentru că am început antrenamentele foarte târziu. Și, da, pot înțelege asta. Însă lumea uită că noi toți suntem jucători profesioniști și că am venit aici pregătiți pentru a juca și pentru a obține victorii. Avem câțiva jucători foarte experimentați, care au jucat meciuri foarte importante în cariera lor și, cel mai important, avem un grup de jucători care știu să joace baschet la un nivel ridicat. Încă suntem foarte departe de nivelul la care vrem să ajungem, însă după o perioadă de timp cu siguranță totul va fi așa cum ne dorim.

Pe de altă parte, nu ați reușit încă victoria în FIBA Europe Cup. Totuși, ai fost unul din principalii marcatori în ambele meciuri. Cum reușești să rămâi motivat când ai o performanță individuală foarte bună, dar echipa ta nu câștigă?

Într-adevăr, meciurile din FIBA Europe Cup au scos în evidență problemele pe care le avem în acest moment. Și, cu siguranță, prima și cea mai importantă dintre ele e accidentarea lui Nikola Malesevic. Această accidentare ne scurtează rotația pe aproape orice poziție. Dar, și în această competiție sunt sigur că putem mai mult și încă nu am arătat cel mai bun joc al nostru. Motivația vine din dorința de a

câstiga. Uneori reușești și ai o senzație foarte plăcută, dar alteori pierzi și această motivație crește și mai mult pentru următorul meci.

Următorul vostru meci este împotriva celor de la BCM U FC Argeș Piteșți. Cum prefatezi această partidă?

O să facem tot ce ne stă în putință pentru a pregăti acest meci la fel de bine cum le-am pregătit și pe primele două din Liga Națională. Jucăm acasă, deci cu siguranță vom încerca să nu le oferim nicio situație în care să marcheze ușor.

În final, jucați pe teren propriu. Crezi că o sală cu un public mai numerous ar schimba cu mult jocul vostru? Care ar fi mesajul tău pentru fanii/viitorii fani ai stelei?

O sală plină este întodeauna un lucru bun. Personal, îmi place extraordinar de mult să joc în fața unui public numeros. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine. Aș putea spune că asta ar fi mesajul meu pentru ei.

În ultima partidă din campionatul intern, contra celor de la U-BT Cluj Napoca, Zarko a reușit să înscrie 21 de puncte, în 25:37 de minute petrecute în teren. La acestea a adăugat 8 recuperări și o pasă decisivă, totalizând pentru un indice de eficientă de 21.

*foto: fiba.europe

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!