Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Zeljko Sakic, fostul jucător al lui U-BT, a ajuns la o înțelegere cu Avtodor Saratov

Zeljko Sakic, fostul jucător al lui U-BT, a ajuns la o înțelegere cu Avtodor Saratov

După ce a câștigat campionatul în 2017, U-BT Cluj-Napoca a schimbat cea mai mare parte a lotului, alegând să abordeze stagiunea următoare într-o altă formulă. Unul dintre jucătorii care au îmbrăcat echipamentul alb-negru în acea ediție a fost Zeljko Sakic, component al naționalei Croației.

Ardelenii au câștigat Cupa României, însă nu au reușit să se califice în finala Ligii Naționale, fiind învinși în semifinale de CSM Steaua Eximbank București. Prin urmare, Sakic nu a rămas la U-BT, ci a plecat la Zielona Gora, în Polonia.

După un sezon petrecut la fosta echipă a lui Vlad Moldoveanu, sportivul născut în 1988 a decis să semneze cu Lietkabelis Panevezys, trupă din primul eșalon al Lituaniei. Sakic a avut prestații foarte bune, atât în campionatul intern, cât și în Basketball Champions League, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai competiției.

Evoluțiile sale nu au rămas neobservate, iar Lukas Malinauskas, un jurnalist lituanian, susține că Zeljko Sakic a semnat cu Avtodor Saratov, echipă ce joacă în liga VTB. Conform surselor, jucătorul croat va fi plătit cu 180.000 de euro pentru stagiunea 2020-2021, mai mult decât dublul sumei pe care a primit-o în Lituania (70.000 de euro).

În ultimele două sezoane, Avtodor Saratov a ratat calificarea în Basketball Champions League, fiind nevoită să joace în FIBA Europe Cup. Rămâne de văzut unde va evolua trupa rusă în următoarea stagiune, având în vedere că mai mult de cinci formații din EuroCup au decis să migreze în BCL.

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!