Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Zeljko Sakic va juca în Turcia, la Tofas Bursa

Zeljko Sakic va juca în Turcia, la Tofas Bursa

Astăzi, 11 iulie, Tofas Bursa, formație ce va evolua în Basketball Champions League în stagiunea 2023-2024, a anunțat transferul lui Zeljko Sakic, baschetbalist ce a petrecut ultimul sezon în Lituania, la Lietkabelis.

Originar din Zagreb, Croația, Sakic și-a început cariera la Kaptol, după care a mai jucat pentru Dubrava, Zrinjski Mostar, Siroki și Sutor Montegranaro. Apoi, în 2014, jucătorul de 2.03 metri a făcut pasul spre Spania și a semnat cu Manresa.

După un sezon la gruparea catalană, Sakic a mai jucat la Lukoil Academic și Cibona Zagreb, iar apoi a ajuns în România, la U-BT Cluj-Napoca. În țara noastră, sportivul croat a avut medii de 12.6 puncte, 6.4 recuperări și 2.8 pase decisive.

În 2018, Sakic a plecat la Zielona Gora și, în ultimii ani, a evoluat pentru Lietkabelis, Avtodor Saratov și Unics Kazan. În stagiunea 2022-2023, baschetbalistul de 35 de ani a adunat 7.9 puncte, 3.2 recuperări și 1.5 pase decisive.

Zeljko Sakic se alătură, așadar, lui Tofas Bursa, formație ce i-a mai transferat pe Omar Prewitt, Caleb Homesley și JJ O’Brien. În BCL, turci au fost repartizați în grupa H, alături de BC Igokea, UCAM Murcia și Derthona Basket.

*foto: basketnews.lt

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!