Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Zlatko Jovanovic a atins borna de 100 meciuri pentru BC Timișoara

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
10.02.2014

La scurt timp după ce a împlinit 30 de ani (15 ianuarie), Zlatko Jovanovic a aniversat meciul cu numărul 100 în tricoul alb-violet. Din păcate, contextul nu a fost unul fericit, partida fiind pierdută pe final în fața celor de la BC Mureș. 

Zlatko a venit la BC Timișoara în 2011 și în scurt timp s-a impus ca jucător de bază în rotația echipei. Indiferent de antrenor, bosniacul și-a demonstrat calitățile de conducător de joc și aptitudinile de marcator de la distanță, reușind în fiecare sezon medii de peste 16 puncte înscrise pe meci.

Nu a trecut mult și “Atomic” Zlatko a devenit idolul fanilor, atât pentru prestațiile sale din teren, dar mai ales pentru devotamentul cu care a luptat meci de meci pentru echipa sa. Nu de puține ori a jucat “intr-un picior” din cauza accidentărilor, dar niciodată nu a lăsat să se vadă că nu mai poate. A strâns din dinți și a continuat. Aceste dovezi repetate de caracter l-au impus ca lider de necontestat al echipei. 

În cele 87 de meciuri de campionat și 13 meciuri de Cupă, Jovanovic, a stat pe parchet peste 3360 de minute, timp în care a înscris 1664 puncte. Dintre acestea, 258 de 2 puncte și 260 de 3 puncte. De la linia de aruncări libere are un procentaj impresionant de 87%. Dacă ne uităm la statistică în dreptul mediilor sale, la coșurile de 2 puncte Zlatko are 48%, iar din spatele semicercului are 36% reuşită.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu Vandana :

    Varza
    Nu confundati calitatile de conducator cu aptitudinile de marcator de la distanta. El nu are nici o calitate de conducator. In plus, este varza ca aparator!!! Desi Petricevici a tot incercat sa-l imperecheze cu jelenic sau Martinic, acestia au fost doua clase peste ele, dovada si numarul de puncte marcate de acestia. Cand Timisoara va scapa de jovanovic, va avea drept sa aspire la locurile de top din liga nationala. dar pana atunci, si drumul catre play off este anevoios!

    cu 10 ani în urmă (11.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!