Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Zlatko Jovanovic a avut un record de aruncări de 3 puncte

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
09.03.2014

BC Timișoara a câștigat cu 90-77 partida contra celor de la U Cluj în special datorită unui număr foarte mare de aruncări de 3 puncte. Echipa bănățeană a aruncat de 41 de ori din spatele semicercului, marcând 16 dintre încercări. Nu mai puțin de 9 jucătorii au contribuit la această zestre record pentru Liga Națională: Jovanovic, Lee, Petrișor, Andrei, Lăpuște, Fenn, Conley, Gacesa și Milencovici.

Dintre toți cei enumerați, Zlatko Jovanovic a terminat meciul având 8 reușite din 16 încercări pe statistica oficială, însă ultimul coș al partidei a fost trecut eronat în contul său, cel care a marcat fiind Dragoș Andrei. În aceste condiții, conform statisticii, conducătorul de joc al bănățenilor a contabilizat 32 de puncte și 5 pase decisive, fiind cel mai bun jucător de pe teren, urmat de Branko Cuic, cu 23 de puncte.

Jovanovic a fost la cel de-al treilea meci consecutiv în care a stat pe parchet toate cele 40 de minute. După evoluția foarte bună din partida cu Clujul, căpitanul bănățenilor a ajuns pe primul loc în Liga Națională ca număr total de puncte înscrise. În 21 de partide a marcat 392 de puncte, urmat de sibianul Milos Bojovic cu 389 în 20 de meciuri. De asemenea, Jovanovic este pe primul loc și la numărul de aruncări de 3 puncte, dacă este să le considerăm pe cele 14 din statistica, iar dacă ne luăm după realitatea din teren, cele 13 aruncări au egalat performanța lui Matija Ceskovic din meciul câștigat de Sibiu cu Chiajna.

Un alt amănunt statistic interesant al acestei partide este numărul extrem de mic de aruncări libere acordate gazdelor, BC Timișoara beneficiind numai de 3 astfel de aruncări, din care au transformat 2.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!