Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Zlatko Jovanovic, fabulos în ultimul sfert cu Mediaşul

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
08.12.2012

foto: BC Timişoara (via facebook)

Cu siguranţă eroul Timişoarei în victoria 77-69 de la Mediaş a fost Zlatko Jovanovic. Bosniacul a avut un ultim sfert fabulos, în care a marcat 18 puncte şi a fost de două ori decisiv: mai întâi şi-a readus echipa în joc, iar apoi a contribuit din plin la desprinderea alb-violeţilor.

Pentru Jovanovic seara părea a fi una de coşmar. După primul sfert avea 1/5 la 3 puncte şi 2/8 per total la aruncările din acţiune. A urmat însă o a doua repriză extraordinară, cu precădere în ultimele zece minute.

Conducătorul de joc al bănăţenilor a încheiat seara cu 26 de puncte, din care 18 au fost marcate doar în ultimul sfert. Jovanovic a început recitalul la scorul 59-57 pentru Mediaş. A marcat mai întâi de 3, apoi de 2 şi din nou de 3, reuşind de unul singur un "run" de 8-0 pentru Timişoara, cu care elevii lui Srdjan Jovanovic au trecut la conducere. A continuat apoi să marcheze din toate poziţiile şi a fost prezent sub panoul advers inclusiv în ultimele două minute, când Gazul dădea semne de revenire. Jovanovic a marcat 4 libere şi a sigilat victoria echipei sale.

În final, fundaşul Leilor din Banat a avut 5/10 la 2p, 3/6 la 3p, 7/8 la libere, a distribuit 3 pase decisive şi a recuperat de 3 ori mingea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!