Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Zlatko Jovanovic: „Mă gândeam că Timișoara va fi una dintre pretendentele la Final 4”

Zlatko Jovanovic: „Mă gândeam că Timișoara va fi una dintre pretendentele la Final 4”

BC Komarno va evolua în Final 4-ul Alpe Adria Cup în sezonul 2022/2023, pe banca tehnică a slovacilor fiind un fost jucător din LNBM, în persoana lui Zlatko Jovanovic. El o pregătește pe Komarno din vara anului 2021.

Tabloul din Alpe Adria Cup putea aduce un duel între Komarno și Timișoara în semifinale în cazul în care „Leii din Banat” o eliminau pe Dabrowa Gornicza. Șansa întâlnirii între Zlatko Jovanovic și Dragan Petricevic, de data aceasta cu ambii în calitate de antrenori, a fost astfel oprită.

Fostul fundaș al bănățenilor a acordat zilele trecute un interviu pentru Radio Timișioara, spunând printre altele și cum a văzut-o pe SCM Timișoara în această primă participare din Alpe Adria Cup:

„Da, ca să fiu cinstit, la startul sezonului din Alpe Adria, când am văzut că Timișoara s-a înscris, pe de o parte am fost fericit că a venit și o echipă din România în competiție, dar pe de altă parte cunosc progresul baschetului românesc. Știu că sunt echipe bune în țară. Mă gândeam că Timișoara va fi una dintre pretendentele la Final 4. Și a fost. Dar, într-un final, vom înfrunta Dabrowa Gornicza, o formație poloneză și ea solidă. Va fi o singură manșă pentru calificarea în finală și este clar că ne va fi greu. Din păcate Timișoara nu a ajuns în Final 4, dar a avut un sezon bun Alpe Adria și m-am bucurat să o văd acolo. Acum nu ne vom înfrunta, dar poate se va întâmpla în viitor. Cine știe?”

Komarno a ajuns în Final 4 după ce a terminat pe prima poziție în grupa C (5-1 bilanț), apoi în sferturi a trecut de Sibenka cu 160-156 la general, manșa retur fiind cea care a făcut diferența. Timișoara și-a câștigat și ea grupa pe tabloul principal, apoi a cedat cu 150-156 în dubla cu MKS Dabrowa Gornicza.

Bănățenii sunt lideri în continuare la mai multe capitole statistice în Alpe Adria Cup, fiind prima formație din România care a participat în această întrecere.

Zlatko Jovanovic a evoluat la Timișoara între 2011 și 2015, reușind să câștige Cupa României în acel ultim an, pe lângă asta având câte o finală pierdută în campionat și cupă.

*foto: Facebook BC Komarno

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!