Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Zlatko Jovanovic: "Sunt mulțumit de prima parte a sezonului"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
25.12.2011

Zlatko Jovanovic este unul dintre cei mai buni conducători de joc din România. Prestațiile sale în prima parte a sezonului regulat în Divizia A masculin - ediția 2011/12 au propulsat echipa BC Timișoara pe prima poziție a clasamentului.

Jucătorul în vârstă de 27 ani a avut prestații foarte bune pentru echipa sa și a realizat medii statistice de 15.4 puncte, 4.4 pase decisive, 2.1 recuperări, 1.0 mingi câștigate cu 1.7 pierdute în 31.1 minute pe meci. De asemenea, Zlatko are procentaje de 63% la aruncările de două puncte, 38% la trei puncte respectiv 90% la linia de pedeapsă.

TotalBaschet a stat de vorbă cu titularul postului de conducător de joc al liderului Diviziei A. Iată ce ne-a spus Jovanovic după prima jumătate a sezonului regulat:

Ce părereă ai despre prima parte a sezonului? Ești mulțumit cu modul în care a evoluat echipa ta?

Sigur că suntem mulțumiți de prima parte a sezonului. Avem 13 victorii și două înfrângeri. Cred că este un rezultat foarte bun pentru noi.

Ești mulțumit de jocul tău? Ai jucat conform așteptărilor tale?

În ceea ce privește jocul meu, pot să spun că voi încerca să joc mai bine, dar în același timp sunt satisfăcut de cum am jucat până acum.

Care sunt principalele calități ale jocului tău în opinia ta?

Prefer să îi las pe alții să vorbească despre acest lucru.

Ai o medie de 1.7 posesii pierdute pe meci, ceea ce e foarte puțin în 31 minute. Ce părere ai despre acest lucru? E ceva specific jocului tăi?

O medie de 1.7 mingi pierdute pe meci este OK. Nu știu ce să spun, dar cert este că antrenorul îmi cere să fiu concentrat tot timpul, să am grijă de minge pentru că sunt conducătorul de joc.

Ploiești este următorul adversar, în Cupa României. Burlacu nu va juca în prima manșă, fiind suspendat. Ce așteptări ai de la această dublă?

Va fi greu chiar dacă Burlacu joacă sau nu. Atât Ploiești cât și Timișoara își propun să avanseze în faza următoare. Avem prima șansă în primul meci pentru că jucăm acasă, dar trebuie să ținem cont că e doar prima jumătate. Cu siguranță sunt meciuri grele, sperăm că noi vom fi cei care avansează. Dar nu trebuie uitat că Ploiești este o echipă bună cu Vlahovic, Dzambic, Albijanic. Au jucători buni la rândul lor.

Câștigarea titlului este obiectivul tău și al Timișoarei în acest sezon?

Vreau doar să spun că ne vom lupta. Asta cu siguranță. Ne propunem să jucăm bine și vom vedea ce se va întâmpla.

Cine crezi că va fi principalul adversar al Timișoarei în drum spre îndeplinirea acestui obiectiv?

Cred că echipele din Cluj, Ploiești, Mureș, Mediaș dar nu trebuiesc omise Oradea și CsM București. Toate echipele joacă bine în acest sezon. Sunt echipe cu adevărat bune.

Cunoșteai pe vreunul dintre colegii tăi actuali înainte de a semna pentru Timișoara?

Îi cunoșteam pe Branko (n.r. Cuic), Shone (Markovic), dar și pe (Ivan) Siriscevic alături de care au jucat în campionatul Bosniei. Cu toții niște băieți foarte de treabă.

Îl știai pe Predrag Badnjarevic înaintea acestui sezon competițional?

Îl cunoșteam, sigur că da. Ne-am întâlnit în Serbia și Bosnia, dar acum este pentru prima dată antrenorul meu.

Ce părere ai despre el ca antrenor?

Foarte bun antrenor și vezi inclusiv de pe urma rezultatelor. Suntem primii. Badnjarevic este unul dintre antrenorii de seamă ai școlii de baschet din Serbia, una dintre cele mai bune după părerea mea.

Ce părere ai despre campionatul României?

Am fost surprins, pe bune. Mulți jucători buni, de asemenea jucători români buni, iar străinii în fiecare echipă sunt de luat în seamă. Săli bune și atmosferă pe măsură, multe meciuri la TV. Până ân prezent este un nivel foarte bun în România. Am o părere bună.

Pe cine consideri cel mai bun conducător de joc din România?

Hm, grea întrebare. Din punctul meu de vedere Howell de la Mediaș și Vlahovic de la Ploiești sunt cei mai buni.

Ce părere ai despre jucătorii români?

Am văzut câțiva jucători români buni precum Burlacu, Popescu, Stănescu. De asemenea, acest tânăr Țibîrnă. Aveți jucători buni, dar cred că trebuie să lucrați mult la nivel de juniori. Acest aspect este cel mai important pentru România și jucătorii ei.

Când ai început să joci baschet și la ce club?

Am început la vârsta de 9 ani, la clubul Novi Becej, din orașul meu natal. Am jucat acolo până la vârsta de 18 ani. Apoi am plecat și am jucat la echipe din Bosnia, Serbia, Iran și acum România.

Care este echipa ta favorită în Serbia?

Crvena Zvezda (Steaua Roșie Belgrad), singura mea echipă, de suflet. De asemenea, Shone (Markovic) iubește Steaua Roșie la fel ca și mine.

Ești sârb, dar cu cetățenie bosniacă. Cum se explică acest lucru?

Când am jucat în campionatul bosniac am fost contactat de cei de la federația din această țară și m-au invitat să joc pentru echipa lor național. Am acceptat deoarece mama mea este din Bosnia și am jucat în prima reprezentativă la calificările pentru Campionatul European din anul 2011.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!