Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Zoran Krstanovic îşi continuă aventura în Ungaria

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.08.2015

Baschetbalistul sârb bine cunoscut în România, Zoran Krstanovic, fost campion cu U-BT Cluj, respectiv component al formaţiilor Gaz Metan Mediaş şi SCM U Craiova, a semnat un nou contract în Ungaria, de această dată cu Marso Nyiregyhaza KK.

În vârstă de 33 de ani şi înalt de 2.04 m, Zoki a evoluat în stagiunea precedentă la două echipe: SCM Universitatea Craiova şi mai apoi la Falco KC Szombathely. A început sezonul în Bănie, însă în iarnă a părăsit echipa după doar 12 meciuri jucate. În cele 12 partide bifate în LNBM, sportivul a acumulat medii de 21.3 puncte, 6.4 recuperări şi 19.4 la eficienţă. Apoi, odată ajuns în echipamentul maghiarilor de la Falco, Krstanovic a jucat 20 de meciuri cu medii finale de 18.4 puncte, 6.2 recuperări, 1.0 pase şi 17.7 la productivitate. 

Zoran Krstanovic a petrecut ani buni în România, în special la formaţia din Cluj-Napoca, alături de care în 2011 a câştigat titlul de campion. Ulterior, a ajuns pe rând şi la Gaz Metan Mediaş sau SCM U Craiova. Din stagiunea 2008-2009 şi până în prezent, Zoki a lipstit doar un sezon din România (2013/2014), în rest având cel puţin 10 meciuri jucate în fiecare an. În tot acest timp, sârbul a totalizat cifre de 3.200 puncte, 1.363 recuperări, 146 pase decisive, 167 intercepţii, 76 capace, 402 mingi pierdute şi 3.489 la eficienţă, totul în peste 5.000 de minute petrecute pe parchet. 

În perioada în care nu a evoluat în România sau Ungaria, Zoran a trecut prin curtea unor formaţii precum Hanzevast Capitals Groningen (Olanda), Kryvbasbasket-Lux Kryvyi Rih (Ucraina) sau Redwell Gunners Oberwart (Austria). 

Marso Nyiregyhaza KK, noua echipa a jucătorului sârb, a terminat sezonul trecut din ţara vecină pe locul 12 cu 11 victorii şi 19 înfrângeri. 

*Foto: szegedma.hu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!