Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ZZ Leiden a câștigat sezonul inaugural în BNXT League

ZZ Leiden a câștigat sezonul inaugural în BNXT League

ZZ Leiden a reușit să câștige prima ediție BNXT League, competiție care unește formațiile din Belgia și Olanda, întrecerea terminându-se sâmbătă (11.06). Prima campioană în BNXT League a câștigat ambele manșe ale finalei cu Donar Groningen, pentru 146-142 la general.

Donar a dominat sfertul de debut (20-6) și avea un avantaj important la pauza întâlnirii, 35-19, diferență la care ar fi fost campioană fără probleme, după ce în meciul tur Leiden a putut să câștige la doar trei puncte diferență. ZZ Leiden a fost condusă cu 17 puncte diferență în sfertul trei, perioadă în care a putut reduce handicapul la trei posesii, iar ulterior în prima parte a decisivului venea la un punct în spate.

Leiden a întors situația la 55-54 și s-a dus în două rânduri la +4, înainte ca scorul să devină egal la 61-61, moment în urma căruia cu o singură excepție, gazdele au condus în permanență și au câștigat la limită, 71-70. Scorul în tur a fost 75-72 pentru ZZ Leiden, astfel că la general s-a terminat cu 146-142 și olandezii au cucerit primul trofeu în BNXT League.

Finala BNXT League a pus față în față doi foști jucători în Liga Națională, Peter Olisemeka la ZZ Leiden și Marquis Addison la Donar Groningen. Olisemeka s-a transferat chiar în cursul sezonului 2021/2022 la formația olandeză, după ce s-a aflat în lotul lui SCM U Craiova.

Worthy De Jong a contribuit cu 18 puncte și 10 recuperări pentru Leiden, urmat de Jhonathan Dunn (14 puncte) și Arunas Mikalauskas (12 puncte, 5 recuperări), iar Olisemeka și-a trecut în cont 6 puncte și 10 recuperări.

De partea cealaltă, Marquis Addison a fost principalul marcator pentru Donar Groningen, cu 13 puncte și 3 recuperări, în double figures fiind și Willem Brandwijk (10 puncte, 6 recuperări).

Partea olandeză în 2021/2022 a fost câștigată de Heroes Den Bosch, iar cea belgiană de Filou Oostende. Ambele s-au oprit însă în semifinalele playoff-ului BNXT League.

Reamintim că echipa lui Dragoș Diculescu, Landstede Hammers, a ajuns până în faza a treia a playoff-ului BNXT League, unde a cedat cu Antwerp. În playoff-ul olandez, Zwolle a cedat în semifinale cu ZZ Leiden în minim de meciuri.

*foto: Facebook ZZ Leiden Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!