Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ZZ Leiden o învinge pe Varese și îi dă o mână de ajutor lui CSM Oradea

ZZ Leiden o învinge pe Varese și îi dă o mână de ajutor lui CSM Oradea

Chiar dacă CSM Oradea nu a evoluat în această săptămână în FIBA Europe Cup, în Olanda, pe terenul lui ZZ Leiden, s-a desfășurat un joc cu o miză foarte mare pentru vicecampioana României.

Miercuri, 31 ianuarie, ZZ Leiden a primit vizita lui Varese, una dintre cele mai în formă echipe din competiție. Cu toate acestea, gazdele au evoluat cu mult curaj și, după un prim sfert pierdut la opt puncte (19-27), au reușit un act secund excelent, conducând, la pauză, cu 46 la 40.

După revenirea de la vestiare, duelul a fost echilibrat vreme de încă o secvență. Apoi, ZZ Leiden a preluat inițiativa și a condus la o diferență de 3-4 posesii, câștigând, în cele din urmă, cu 81 la 77.

Liderii olandezilor au fost Roeland Schaftenaar (15 puncte, 14 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții), fratele lui Olaf, baschetbalist ce a evoluat în trecut pentru BC CSU Sibiu. Din lotul lui Robert Spradley s-au mai remarcat Luuk van Bree (19 puncte, 5 recuperări), Taijon Jones (18 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive) și Brock Gardner (11 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive).

De partea cealaltă, cei mai buni jucători au fost Nico Mannion (17 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive), Olivier Hanlan (16 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive), Sean McDermott (13 puncte, 5 recuperări) și Skylar Spencer (10 puncte, 10 recuperări).

În urma acestui rezultat, clasamentul grupei N arată în felul următor:

  1. Niners Chemnitz – 4-1
  2. ZZ Leiden – 2-3
  3. CSM Oradea – 2-3
  4. Varese – 2-3

În cazul în care o învinge pe Varese săptămâna următoare, în 7 februarie, CSM Oradea se califică în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Dacă ZZ Leiden nu s-ar fi impus în fața italienilor, bihorenii ar fi avut nevoie de un succes la minim 20 de puncte pentru a se califica. Echipa lui Cristian Achim trece mai departe cu o victorie, indiferent de ce fac olandezii în ultimul joc, datorită faptului că au avantajul duelurilor directe cu aceștia.

Așadar, miercuri, 7 februarie, la ora 19:00, în Oradea Arena, CSM Oradea poate obține calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup.

*foto: fiba.basketball

7 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    context mega favorabil
    acum depinde numai si numai de forma din ziua meciului cu italienii. Ar fi tare ca cele doua echipe romanesti sa produca surpriza, UBT fiind la un pas de locul 2 in EuroCup.

    cu 2 luni în urmă (01.02.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Calificarea
    Acum calificarea depinde numai si numai de noi.Printr-o mobilizare exemplara putem reusi.
    Ne-a demonstrat Leiden.Varese chiar daca a invins Chemnitz,nu este invincibila.
    Hai CSM , miercuri vom fi alaturi de voi!

    cu 2 luni în urmă (01.02.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Amintire cu hai dUci
    Papa CoAch le arată încă o dată celor care au ochi să vadă, care e importanța stilului, a clasei, a eleganței, în acest sport al minții despre care s-a spus totul într-o singură propoziție:"I love this game". H'Akeem the Dream își califică în sferturi herghelia de mustangi neîmblînziți, fără ca să forțeze, fără ca să se accidenteze, ba mai mult reușește să reîncarce arma secretă Markovic, iar dacă o să reușească tactica din "anii de sus ai gloriei lor", adică să atingă forma de vîrf în finală cu U, atunci Silvă și gealații lui or să cînte:"unde-s pistoalele, unde-s pumnalele, caii și răngile U-iștilor...?"

    cu 2 luni în urmă (01.02.2024)
    • #LLKB:

      Living rent free in your mind
      Si cand ar trebui sa va concentrati pe calificare si sustinerea echipei contra Varese, tot la U va ganditi. Living rent free in ya’ll minds.

      cu 2 luni în urmă (01.02.2024)
    • CSM CSU Oradea b4:

      Toți
      Binențeles, hai să generalizăm de la un comentariu la toți orădenii.

      Dacă tot e să nu fim de acord cu anumite comentarii, nu mai bine răspundem, punctual?

      Probabil există o anumită rivalitate prost înțeleasă de unii, dar nu cred că e cazul să ne dai la toți în cap.

      În fine, nici măcar nu e ceva rău în rivalitatea asta. Chiar dacă la noi se manifestă printr-un sentiment de inferioritate. Sau cel puțin așa crezi tu.

      cu 2 luni în urmă (01.02.2024)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Hai ca nu-i chiar asa
      Dl malone e mascota site-ului datorită comentariilor puse aici:) mie îmi place de el. Nu știu ce dealer are sau ce pătrunjel marmorat fumează dar e clar în spațiul lui temporal:))
      Eu cred ca îi ia ceva să scrie aceste mesaje.

      cu 2 luni în urmă (01.02.2024)
    Raspunde
  • Bihor :

    ajutor nesperat
    intrucat depindem si de jocul rezultatelor, am urmarit saptamana trecuta si meciul lui varese cu chemnitz ... varese imi lasase aceeasi impresie de forta pe care o avusesem si dupa meciul nostru cu ei ... prin urmare, nu imi faceam mari sperante ca leiden, cu banca lor scurta, vor reusi sa le tina piept, iar inceputul de meci, cand varese avea deja +10, confirma previziunea initiala ... incepand cu sfertul 2, jocul italienilor nu a mai mers, iar dupa ce leiden a trecut la conducere nu a mai reusit sa revina, diferenta tot crescand ... diferenta de la final a fost mincinoasa, leiden avand +12 cu un minut inainte de final ...
    revenind la italieni, mi se par a fi mult prea dependenti de mannion, iar acesta, cand jocul nu ii merge, devine irascibil si rateaza chiar si de la libere
    in concluzie, sanse avem si ele sunt in mana noastra, acum depinde doar de noi ...
    PS absolut fabulos cosul pe sirena marcat de leiden inainte de pauza, cos direct din propria caciula !!!

    cu 2 luni în urmă (01.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!