Stiri Juniori U20 Feminin

CSM Oradea a devenit cea mai bună echipă la recuperare din Liga Națională

Adrian Micinic

Adrian Micinic
20.12.2012

Foto: Nagy Melinda (u-mobitelco.ro)

CSM Oradea este liderul campionatului având 13 victorii și o înfrângere, cu o etapă rămasă de disputat din prima jumătate a sezonului regulat. Roș-albaștrii au un avans de două meciuri în fața lui CSU Ploiești și BC Timișoara, echipe care vor încheia anul cu un joc mai puțin disputat.

Succesul trupei pregătite de către Cristian Achim se explică printr-un joc colectiv bine pus la punct pe ambele faze, respectiv prin faptul că jucătorii se completează reciproc extrem de bine. Atmosfera excelentă ce domnește în sânul lotului de jucători este un alt avantaj al echipei bihorene.

Un alt aspect extrem de important, de această dată statistic, constă în faptul că orădenii ocupă prima poziție în ierarhia recuperărilor. CSM-ul a cules 476 mingi după ratări în primele 14 etape. Media pe meci este de 34.0 recuperări. Astfel, Oradea ocupă locul 1 în clasamentul recuperărilor în Liga Națională.

Este de-a dreptul remarcabil progresul înregistrat de formația ardeleană în acest sezon la recuperări. În sezonul precedent trupa lui Cristian Achim se număra printre codașele campionatului la acest procedeu. Totuși, lucrurile nu au fost atât de evidente întrucât Oradea era cunoscută ca fiind foarte precisă la finalizare. Lucru care se confirmă și în acest sezon, însă CSM-ul este mult mai bună la recuperare chiar și în condițiile menținerii preciziei la aruncări.

Astfel, Oradea este pe primul loc și la recuperări defensive, cu o medie de 27.4 pe meci. Cu mai mult de o recuperare pe meci în plus față de a 2-a clasată, CSU Ploiești, respectiv cu trei mai multe decât a 3-a clasată, CSM București și SCM U Craiova.

Roș-albaștrii ocupă locul al 2-lea în Liga Națională la capitolul procentaj aruncări de două puncte, cu 60.2%, respectiv al 4-lea la aruncări de trei puncte, cu 36.8%.

Oradea a terminat sezonul 2011/12 pe locul al 9-lea la capitolul recuperări. În schimb, CSM-ul a ocupat locul al 2-lea la procentajul aruncărilor de două puncte, respectiv pe primul loc la cel al aruncărilor de trei puncte.

Din păcate în baschetul românesc nu se ține o statistică cu privire la numărul de acțiuni purtate de o echipă în tranziție sau pe contraatac. Ar fi extrem de interesant de văzut câte puncte are Oradea pe acest stil, însă acesta e cu siguranță un alt veritabil plus în raport cu sezonul precedent.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!