Stiri Juniori U20 Feminin

CSO Voluntari obține al doilea succes în finala mică a Ligii Naționale

CSO Voluntari obține al doilea succes în finala mică a Ligii Naționale

CSO Voluntari a ajuns la o victorie distanță de medaliile de bronz din ediția 2023/2024 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ilfovenii conduc cu 2-0 la general în finala mică cu FC Argeș, după ce s-au impus luni (13.05) cu 96-62 pe teren propriu.

Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, Kodi Justice, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

FC Argeș: Corey Allen, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Christian Jones, Nikola Jevtovic

Echilibrul a caracterizat primele minute ale confruntării și niciuna dintre formații n-a putut să conducă la mai mult de două puncte până la libera suplimentară pe care a transformat-o Jevtovic la 8-11. Curry l-a urmat pe pivotul lui FC Argeș și a dus diferența la șapte lungimi, moment în care Ainars Bagatskis a cerut time-out și reacția lui CSO Voluntari a fost pe măsură (15-17). Smith a trecut și el pe la linia de fault pentru +4, Odomes a înjumătățit diferența, iar coșul lui Jones a fost urmat de tripla lui Mitchell din încheierea primului sfert: 20-21.

Punctele Argeșului din debutul următorului act au venit tot cu ajutorul lui Smith și Jones (20-25), iar Polyak a dezghețat situația în dreptul gazdelor după mai bine de patru minute cu reușite consecutive din spatele arcului de cerc. Run-ul de 9-0 a fost oprit de liberele lui Curry (29-27), iar apoi avantajul ilfovenilor a devenit de cinci lungimi după ce Justice și Mitchell au înscris în decurs de câteva secunde. Ultimele 92 de secunde ale reprizei au dus echipa de la marginea Capitalei la +10 prin tripla lui Justice și la vestiare s-a intrat cu 38-32.

Odomes s-a aflat în prim plan în parțialul de 12-0 cu care Voluntari a deschis sfertul trei și Nebojsa Vidic a cerut time-out la 50-32, după ce FC Argeș s-a chinuit în atac. „Troublemakers” au continuat să se desprindă și au ajuns la +24, Curry fiind cel care a marcat primele puncte ale Piteștiului în acest act la 56-35. Justice și Mitchell au dus procentajul triplelor la 67% în dreptul gazdelor și FC Argeș a ajuns cu greu în double digits la nivelul punctelor marcate în acest act, iar perioada s-a terminat cu 67-42.

Gazdele au mers la +30 cu three-point play-ul lui Nicoară (75-45), moment urmat de cinci puncte la rând din partea lui Curry. Polyak și-a continuat prestația solidă din spatele arcului de cerc și a refăcut ecartul de 30 de puncte, Chițu a răspuns tot cu o triplă și Vida a avut o pătrundere precisă la 82-53. În ultimele minute ale confruntării din Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” Corey Allen s-a accidentat în urma unui contact cu Kwamain Mitchell și ambele formații au început să joace cu baschetbaliștii care s-au aflat pe bancă la primul angajament. CSO Voluntari a câștigat într-o manieră categorică, 96-62, după o repriză secundă foarte reușită pe ambele faze și a ajuns la 2-0 la general în această serie.

Kodi Justice și Laszlo Polyak au fost lunetiștii gazdelor în această confruntare, cu 17 și 15 puncte alături de 8/10 de la distanță împreună.

KeShawn Curry și Naje Smith au contribuit cu câte 14 puncte venind de pe bancă, iar Christian Jones a stat cu 11 puncte, 6 recuperări, 3 capace, 2 pase decisive și 2 intercepții.

Meciul trei al finalei mici va avea loc în Pitești Arena, pe 17 mai, de la ora 19.30.

*foto: Facebook CSO Voluntari - Baschet

3 comentarii la aceasta stire:
  • Anfs :

    Vidic?
    În locul tău nu as mai da declarații. Daca și acum zici ca între Argeș și Voluntari nu este diferenta.......... Zi "boda proste " Rapidului pentru locul 4. Lasă galeria ca nu ești la departamentul de PR și ocupă-te de jucători în sezonul viitor, dacă mai ramai la Pitești.

    cu 2 săptămâni în urmă (13.05.2024) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Parcă
    A zis Vidic, ca intre Oradea si Vokuntari nu este diferentă, in sensul ca smbeke zunt echioe f puternice, adica peste ei, ca buget/valoare a jucatorilor.
    Acum, dupa meciul 2 in care Voluntari a reusit cu brio sa treaca de primele 15 min, gratie si celor 3 cosur consecutivei de afara ale lui Poliak si mai ales datorita unui joc colectiv bun [din nou], e greu sa spui ca nu exista diferenta intre echipe.
    Sa vedem insa daca la Pitesti vor putea sa revina, presiunea este f mare.

    cu 2 săptămâni în urmă (14.05.2024) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Vidic
    E f bine ca a ales sa comunice despre toate componentele care conteaza in jocul de baschet. Sa apreciem faptul ca e omul care face ce poate si cat de bine poate cu ceea ce are la dispozitie. Si Rapidul nu s-a predat cu noi, asa ca accesul in semifinale e o performanta pt aceasta echipa.

    cu 2 săptămâni în urmă (14.05.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!