Stiri Cupa României Masculin

ACTUALIZARE. BC Mureş, favorită la calificarea în sferturile Cupei României

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.10.2014

Actualizare. 2.10.2014 ora 12:50

Principala favorită la calificarea în sferturile de finală ale Cupei României este BC Mureş deoarece aceştia au reuşit să învingă în meciul tur pe Steaua CSM EximBank, aşadar au un bilanţ de o victorie şi o înfrângere. De cealaltă parte, formaţia din Oradea a pierdut ambele manşe cu CSU Atlassib Sibiu. 

Totuşi, şi în această situaţie, rămâne de văzut ceea ce se va întâmpla la meciul dintre SCM U Craiova şi CSU Asesoft Ploieşti, joc programat astăzi de la ora 19:00 în Bănie. 

Conform deciziei CCCLT criteriile care stau la baza desemnării echipei lucky loser pentru toate competiţiile oficiale organizate în sistem eliminatoriu de FR Baschet (exemplu CR), sunt aplicate succesiv, dupa cum urmează:

     a. Punctajul, rezultat din numărul victoriilor realizate la jocurile dintre ele conform ROJB Cap. “D” , în caz de egalitate;
     b. Coşaverajul calculat prin scădere; în caz de egalitate,
     c. Criteriul numărului punctelor înscrise în jocul disputat în deplasare; în caz de egalitate,
     d. Tragere la sorţi. 


Un singur meci a mai rămas de disputat din optimile de finală ale Cupei României, cel dintre SCM U Craiova şi CSU Asesoft Ploieşti. Până în prezent, CSU Atlassib Sibiu, BC Timişoara, BC Timba Timişoara, Steaua CSM EximBank şi BCM U Piteşti şi-au asigurat prezenţa în sferturile de finală. 

Pe lângă cele cinci echipe deja calificate, vor mai evolua în faza următoare a competiţiei câştigătoarea dublei dintre Craiova şi Ploieşti, Energia Târgu Jiu (lucky winner), respectiv cea mai bună pierzătoare din faza optimilor.

În momentul de faţă, CSM-U Oradea este favorită la accederea în sferturi. Atât Oradea cât şi BC Mureş au pierdut la 4 puncte diferenţă la general, însă bihorenii au un coeficient de 0.9757 faţă de 0.9733 cât are echipa din Târgu Mureş. Totuşi, totul depinde şi de meciul din această dintre SCM U Craiova şi CSU Asesoft. În disputa tur, prahovenii s-au impus cu 70-64. 

Situaţia echipelor învinse în optimile Cupei României:

CSM-U Oradea vs. CSU Atlassib Sibiu 161-165 (4 puncte) 

BC Mureş vs. Steaua CSM EximBank 146-150 (4 puncte)

U-BT Cluj-Napoca vs. BC Timişoara 145-156 (11 puncte)

Gaz Metan Mediaş vs. BCM U Piteşti 119-144 (25 puncte)

Universitatea Cluj-Napoca vs. BC Timba Timişoara 121-165 (44 puncte)

Jocurile din sferturile de finală ale Cupei vor fi stabilite de CCCLT prin tragere la sorţi la o dată care va fi anunţată ulterior. 

*Foto: Roby Boros Photography

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Mofa :

    criterii
    Primul criteriu este numarul punctelor acumulate. Astfel Mures 3, Oradea 2.

    cu 9 ani în urmă (02.10.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Regulament "best looser"
    Aici sunt criteriile de departajare in cazul perdantilor: http://www.frbaschet.ro/stiri/2014-09-30/comunicat-ccclt-29-09-2014

    cu 9 ani în urmă (02.10.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    corect
    Adevarat,MS este cel mai "best looser"!
    Putin ironic....

    cu 9 ani în urmă (02.10.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    deocamdata
    Vedem deseara. :P

    cu 9 ani în urmă (02.10.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!