Stiri Cupa României Masculin

ACTUALIZARE. Doliu în baschetul românesc. A decedat Costel Moscalu!

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
02.04.2014

Foto: ziaruldeiasi.ro

ACTUALIZARE - 02.04.2014

Sute de ieşeni i-au adus un ultim omagiu lui Costel Moscalu, fostul jucător şi antrenor al echipei Politehnica Iaşi. Trupul său a fost depus miercuri dimineaţă, timp de trei ore, în Sala Polivalentă din Iaşi.

Pentru o galerie foto accesaţi acest link.

-------------------------

ACTUALIZARE

Înmormântarea va avea loc miercuri, de la ora 13:00, la Cimitirul Sf. Vasile, în a cărui biserică trupul fostului antrenor al Politehnicii Iaşi a fost depus încă de duminică. Tot miercuri, între orele 9 şi 12, fostul mare baschetbalist va poposi pentru ultima oară la Sala Polivalentă din Iaşi.

Conform unor publicaţii locale, lui Costel Moscalu i s-a făcut rău după obişnuitul meci de baschet pe care îl desfăşura în fiecare duminica dimineaţă. Crezând că tranversa o criză de hipoglicemie a băut câteva guri de cola pentru a-şi reveni, însă s-a prăbuşit în momentul în care a intrat în apartament. Conform autopsiei, sfârşitul tragic al lui Costel Moscalu a fost provocat de afecţiuni cardiace.

---------------------------

Încă o veste tragică pentru baschetul românesc: Costel Moscalu nu mai este printre noi. Antrenorul principal al Politehnicii Iaşi a decedat în cursul zilei de azi, în jurul orei 14:30, chiar înaintea duelului cu Rapid Bucureşti din Liga I. Moscalu, care suferea de diabet încă de pe vremea când evolua ca şi jucător, a fost găsit decedat în propia casă. Avea doar 4 de ani.

Şansa de a antrena echipa „Poli” Iaşi am luat-o ca pe o provocare, şi doresc să ies învingător parcurgând fiecare etapă cu multă înţelepciune şi .. noroc.

Modestia este o calitate înnăscută pe care o „educi” să nu se schimbe, care poate deveni în timp un dezavantaj – dar cu discreţie îţi urmezi drumul vieţii pe care speri să fii câştigător.

texte preluate dintr-un interviu oferit de Moscalu unei publicaţii locale

De-a lungul carierei ca şi jucător a evoluat la Dinamo Bucureşt, Farul Constanţa, Elba Timişoara şi Politehnica Iaşi. Din 2005 şi până în prezent a fost antrenorul principal al grupării ieşene.

Partida dintre Politehnica Iaşi şi Rapid Bucureşti a fost amânată.

Dumnezeu să-l odihnească!

8 comentarii la aceasta stire:
  • veghetor :

    R.I.P.
    Dumnezeu să-l odihnească!

    cu 10 ani în urmă (30.03.2014) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    .....
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !. Condoleante familiei indurerate

    cu 10 ani în urmă (30.03.2014) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    .....
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !. Condoleante familiei indurerate

    cu 10 ani în urmă (30.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Gabriela Mitroi :

    Omagiu
    Costel Moscalu a fost unul din cei mai inzestrati bachetbalisti ai generatiei noastre, un talent confirmat si reconfirmat de-a lungul carierei sale, recunoscut de toata suflarea breslei. Juca baschet cu usurinta cu care te duci sa bei un pahar cu apa. Poate tocmai de aceea mi s-a parut ca n-a luat asta in serios, nu si-a facut un tel din a demonstra ceva, parea ca spune:" ce naiba sunteti asa seriosi cand totul e asa usor?" Ar fi putut ajunge oriunde cu acel har, dar el nu a jucat baschet, el s-a jucat ...cu bucuria unui copil nazbatios. Suntem de multe ori tentati sa criticam asa ceva, dar uitam sa ne bucuram de ceea ce facem si ne inversunam intr-un razboi cu noi insine si cu toti cei din jurul nostru. El avea un zambet mare pe fata cand juca si asa il voi pastra in amintire. N-am sa uit replica sa inaintea unui meci cu turcii de la jocurile balcanice de juniori: " i-a batut el, Stefan cel Mare, 1contra 7, n-o sa-i batem noi 1 la 1"? Asta era Costel. Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-i lumineze calea!

    cu 10 ani în urmă (01.04.2014)
    • CSM CSU Oradea mira:

      :(
      ... cita tristete! si ce cuvinte frumoase, précis era un om deosebit... Condoleante familiei!

      cu 10 ani în urmă (02.04.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    RIP
    Dumnezeu să-l odihnească !
    Mare jucător, om de valoare.Am avut privilegiul să-l cunos personal.
    Felicitări Gabriela Mitroi ! Un omagiu pe măsură !

    cu 10 ani în urmă (01.04.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    lacrimi
    Mi-au dat lacrimile, cîte fețe cunoscute și neîntîlnite de mulți ani, săracul Petrică Măgurean, profu Pavelescu și toți ceilalți. Foarte frumos ce ați făcut ! Dumnezeu să vă binecuvînteze !

    cu 10 ani în urmă (02.04.2014) Raspunde
  • CS Farul Constanţa bdevil :

    ...
    Condoleante, o parte din noi nu l-am prins la Farul fiind foarte mici in perioada aceea, dar s-a vazut ca a fost foarte iubit peste tot unde a jucat.

    cu 10 ani în urmă (03.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!