Stiri Cupa României Masculin

Ainars Bagatskis, după eșecul cu CSU Sibiu: „Am uitat de agresivitate, am uitat să fim fizici”

Ainars Bagatskis, după eșecul cu CSU Sibiu: „Am uitat de agresivitate, am uitat să fim fizici”

CSO Voluntari a fost învinsă miercuri, 12 aprilie, de CSU Sibiu, în primul meci al playoff-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin. Galben-albaștrii au evoluat excelent, au marcat 55 de puncte în prima repriză și s-au impus cu 92 la 78, anulându-le adversarilor avantajul terenului propriu.

Conform paginii oficiale a vicecampioanei României, câteva dintre motivele care au dus la această înfrângere sunt următoarele: Eric Thompson a suferit o infecție la un dinte și a fost indisponibil, Darko Planinic nu s-a antrenat în ultimele cinci zile, din cauza unei stări febrile și majoritatea jucătorilor (8) au avut toxinfecție alimentară.

Cu toate acestea, Ainars Bagatskis a vorbit mai mult despre atitudinea și nivelul de agresivitate al jucătorilor săi. Iată ce a spus tehnicianul lui CSO Voluntari la finalul primului meci cu CSU Sibiu:

Încerc să găsesc cel mai frumos cuvânt și cred că acesta e „teribil”. Nu există scuze. Totuși, așa cum știți, întreaga echipă a luat un virus ieri, o parte dintre jucători nu s-a antrenat în această dimineață. Avem și unele accidentări, cel mai bun recuperator al nostru nu a jucat. De fapt, acesta (n.r. lupta la recuperare) a fost motivul principal pentru care am pierdut. Sibienii au luptat încă din primul minut, iar noi am uitat de contact, de agresivitate, am uitat să fim fizici. Nu vreau să vorbesc prea multe despre ofensivă, însă în apărare...Sibiu a marcat 55 de puncte în prima repriză. Trebuie să ne respectăm mai mult pe noi înșine, să respectăm clubul și fanii. Am fost prea blânzi, prea moi. Nu există explicație pentru asta. Trebuie să fim competitivi când intrăm pe teren. Jucătorii trebuie să uite cât de buni sau plăcuți sunt în afara terenului. Nu există nicio scuză și nici nu dau vina pe nimeni. Totul depinde de noi. Jocul începe de-obicei cu o luptă, agresivitate și cu un nivel fizic înalt. Asta am încercat să le reamintesc jucătorilor mei. Dacă mergeți la vestiar, veți vedea că un perete este plin cu citate de genul. Înseamnă că noi, ca staff tehnic, ne-am făcut prost meseria dacă nu am reușit să găsim cuvintele potrivite pentru jucători. Vom vedea peste o zi.

Cea de-a doua partidă dintre CSO Voluntari și BC CSU Sibiu are loc vineri, 14 aprilie, de la ora 18:30, tot în Sala „Gabriela Szabo” din Voluntari.

*foto: Sportarena/athletistic.com

2 comentarii la aceasta stire:
  • Pop Dorel :

    Domnilor de la Voluntari!!!!
    Poate ar trebui să schimbați " cantina "cu un loc decent unde sportivii să se poată alimenta corespunzător fără să fie nevoie de tratamente medicale în ziua meciului (8 jucatori).Serios???

    cu 1 an în urmă (13.04.2023) Raspunde
  • Sorin Buta :

    "Să respectăm clubul și fanii"
    zice d-l antrenor. Ca să vedem cum se manipulează statisticile în privința nr. de spectatori/meci, pe frbaschet punct ro,la caseta meciului, sunt trecuți 450 spectatori adică exact capacitatea sălii la meciurile ce baschet/volei că altceva nu se poate juca acolo. Revăzând meciul pot spune că n-au fost acolo mai mult de 100 de spectatori din care un sfert erau sibieni. Deci întreb din nou (retoric) care fani frate, pentru cine investiți "meleoanele" alea acolo?

    cu 1 an în urmă (13.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!