Stiri Cupa României Masculin

Aleksandar Todorov: „Mă bucur să am un grup atât de frumos la Dinamo, dar rămânem modești”

Paul Olar

Paul Olar
03.10.2015

Postura de nou-promovată nu a descurajat-o pe Dinamo în etapa inaugurală a Ligii Naționale. Gruparea din capitală a învins sâmbătă seara pe U-BT Cluj-Napoca, scor 79-78.

Prezent la conferința de presă de la finalul încleștării, Aleksandar Todorov a explicat succesul băieților săi, mărturisind că trupa sa își propune să se califice în Play-Off.

Domnule Todorov, o victorie frumoasă, mai ales că veneați după un eșec în Cupa României..

Da, a fost un meci dificil. Cred că am întâlnit echipa momentului din România. Chiar dacă ne aflăm abia în etapa întâi, eu văd Clujul drept principala favorită la titlu. Am venit aici să câștigăm, iar prin diferite schimbări defensive am dorit să păstrăm ritmul jocului. Am reușit asta și cred că trebuia să încheiem meciul într-o manieră mai ușoară. Din păcate, jucătorii noștri au greșit prostește, pierzând atacurile. Poate că victoria este mai dulce așa!

Credeți că U-BT v-a desconsiderat, luând în calcul postura de nou-promovată a lui Dinamo?

Nu contează ce s-a întâmplat astăzi. U-BT rămâne, după părerea mea, favorită la câștigarea campionatului. Mulți oameni cred asta, nu doar eu. Mai sunt multe meciuri de jucat și sunt sigur că jocul unei echipe se poate schimba până în luna mai. Sper să venim aici încă o dată, așa că fac trimitere la obiectivul nostru, și anume calificarea în primele șase. Mă voi bucura să ajungem în Play-Off! Noi rămânem modești, nu ne gândim departe.

Cât de important este pentru dumneavoastră faptul că aveți la dispoziție jucători pe care îi cunoașteți foarte bine?

Este un factor important. Pot să spun că aducerea lui Noah Dahlman, Nenad Sulovic sau Pavel Marinov a reprezentat o dorință de-a mea. Inițial voiam patru foști jucători, însă am putut doar trei. Mi-am dorit un anumit nivel de chimie pe care nu o poți obține în alte condiții. Spre exemplu, Clujul nu are astfel de relații de joc, deoarece majoritatea baschetbaliștilor sunt noi. A fost ideea mea, deoarece eu am lucrat cu ei și îi cunosc. Cu Pavel Marinov colaborez de trei ani, cu Noah Dahlman de patru ani, iar cu Nenad Sulovic de doi. Ne cunoaștem reciproc și mă bucur să am un grup atât de frumos la Dinamo, referindu-mă nu doar la ei, ci la întreg lotul.

V-a mulțumit prestația lui Karolis Babkauskas?

Da, el este un aruncător bun. Știam asta, deși în presezon nu a strălucit. Nici la Pitești nu a marcat foarte mult, dar este un shooter bun. Aș spune că e unul dintre cei mai buni pe care i-am antrenat vreodată. Cred că poate să înscrie 50% din aruncările de trei puncte chiar și cu om pe el.

*Foto: Facebook Red Power is Back

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!