Stiri Cupa României Masculin

Alexandru Coconea va juca pentru SCM U Craiova în sezonul 2022-23

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.07.2022

Alexandru Coconea va juca pentru SCM U Craiova în sezonul 2022-23

Alexandru Coconea o părăsește pe CS Dinamo București și va semna cu SCM Universitatea Craiova, echipă ce a terminat pe locul cinci în stagiunea precedentă și va juca în FIBA Europe Cup sezonul viitor. Momentan, el este al patrulea jucător autohton din lot. Informația a fost oferită inițial de United Hoops și confirmată ulterior de sursele Baschet.ro.

În vârstă de 23 de ani, Coconea a evoluat în 32 de meciuri în Liga Națională pentru gruparea bucureșteană și a bifat medii de 3.3 puncte, 2 recuperări și 0.3 pase decisive în 17 minute pe meci.

Cea mai bună prestație a jucătorului autohton a venit în derby-ul din turul campionatului, cu Rapid București, în care a reușit să înscrie cinci coșuri de afară și a terminat cu 15 puncte.

De-a lungul carierei, Alexandru a mai jucat pentru CSA Steaua București și SCM Timișoara. Debutul său pe prima scenă a baschetului românesc a venit în 2018, alături de gruparea bănățeană. Din informațiile noastre, el a fost în tratative și cu FC Argeș Basketball.

Până la acest moment, SCM Universitatea Craiova i-a mai transferat pe Giordan Watson și George Vlad și a reușit să îl păstreze pe Bogdan Țîbîrnă. Vitaly Stepanovskyi rămâne antrenorul grupării care va juc în FIBA Europe Cup sezonul viitor.

*foto: sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    WOW!
    Nu pot sa cred,oare e aevea,dupa lovitura cu Geo Vlad si Sasha Coconea sa se alature entuziastei familii alb-albastre?Ce alt tun mai pregateste fabulosul nostru menajement?Om reusi cumva sa-i mai deposedam pe cei de la Focsani sau pe cei de la Laguna de vreun mare talent?Nu,nu pot sa sper la o asa fericire pana nu voi citi aici ca respectivele transferuri s-au infaptuit!
    Fara ofensa pentru clujeni,dar nu mi se pare corect sa tina prim planul stirilor precompetionale ata vreme cat noi ne miscam de departe cel mai bine si anuntam lumea baschetului ca venim sa scriem istorie si in cupele europene,nu numai in campionat!Si sa rasune si imnul ala superb "hai Craiova/Da-le cosss/da-le cossss/Eeee,uuuuu....."!Legiunea X!!! Gemina!

    cu 1 an în urmă (14.07.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!