Stiri Cupa României Masculin

Alexandru Olteanu : “Dinamo pleacă în mod clar cu prima şansă”

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
18.01.2019

Prezenți la conferința de presă premergătoare debutului în Grupa Galbenă,  tehnicianul constănțenilor și unul din jucătorii echipei au vorbit despre parcursul echipei până în acest moment și despre duelul contra CS Dinamo Știința.

"Suntem pregătiţi pentru evoluţiile din Grupa Galbenă. S-a văzut şi la Mediaş, contra unui adversar care ne-a pus mari probleme, că suntem într-o creştere. Ne-am ridicat la nivelul echipei din Mediaş. În Grupa Galbenă suntem şi cu Voluntari, care ne-a tot învins până acum, dar pe care sperăm să-i surprindem. Alte echipe, Steaua şi Dinamo. Steaua a jucat în cupele europene. E o formaţie puternică şi locul şapte din clasament nu arată valoarea ei. Dinamo e pregătită de antrenorul lotului naţional, are un staff şi un lotr foartre puternic. "Sperăm să reuşim meciuri bune, să fim competitivi, copiii să joace (cel mai important din proiectul nostru), iar spectatorii să se bucure de baschet, a spus Alexandru Olteanu despre progresul echipei sale și despre adversarii din Grupa Galbenă.

Întrebat despre prima etapă din faza a doua a LNBM, acesta a declarat că,”Dinamo pleacă cu prima şansă în mod clar, dar noi ne dorim să facem un meci bun şi, de ce nu, să câştigăm, dacă vom fi mai buni. Plusul nostru de valoare din ultimul timp vine din omogenitatea lotului, ceea ce se vede şi prin evoluţia din apărare, unde am limitat punctele adversarilor. Ne-am întărit şi sub panou, avem un american nou, Brandon McLean, care a venit cu un plus în defensivă, dar şi un tânăr de perspectivă, Ciucă, cel care, încet-încet, va începe să prindă mai multe minute. Mizăm şi pe sprijinul suporterilor, care sunt atuul nostru la partidele de acasă. Unii antrenori au spus că la Constanţa a început să se câştige greu din pricina publicului, care devine unul fanatic pentru baschet"

Unul dintre jucătorii de perspectivă ai echipei, Andrei Oprean, a spus că, "ne aşteaptă cele mai grele meciuri de până acum, iar pentru noi, tinerii din echipă, vor fi adevărate teste. Nu trebuie să ne plângem însă, întrucât şi cei de la Dinamo au juniori. Emoţiile sunt tot mai puţine şi constructive. Am început să facem puţine greşeli copilăreşti. Sperăm să facem o figură foarte frumoasă. Nu îi vom da nimic pe tavă lui Dinamo, vrem să îi facem viaţa grea. Dacă vom reuşi să îi blocăm pe cei doi jucători foarte buni ai lor, Willie Kemp şi Ousmane Barro, restul va veni de la sine.

Partida dintre BC Athletic Constanta și CS Dinamo Știința se joacă sâmbătă, 19 ianuarie începând cu ora 17, în sala Sporturilor Constanta.

 

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!