Stiri Cupa României Masculin

Aliaksandr Pustahvar trece la BC Mureș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.02.2016

BC Mureș a obținut semnătura lui Aliaksandr Pustahvar, jucător care în ultimul an și jumătate a jucat tot în Liga Națională de Baschet Masculin, la Gaz Metan Mediaș. Extrema de forță din Belarus merge la Târgu Mureș pentru a suplini absența lui Ivan Ivanovic, cel care a suferit o intervenție chirurgicală și care este incert până spre finalul sezonului.

În vârstă de 30 de ani, Aliaksandr Pustahvar este un jucător care măsoară 2.02 metri, iar la Gaz Metan a fost folosit cu preponderență pe poziția 4, cea de extremă de forță.

În acest sezon alături de Gaz Metan, Aliaksandr Pustahvar a bifat 17 partide în care a contabilizat medii statistice de 17.4 puncte, 5.8 recuperări și 1.6 pase decisive pentru o eficiență de 16.5 unități. Extrema a avut 4 partide în care a marcat peste 20 de puncte și doar unul în care nu a trecut de borna celor 10 puncte marcate.

În cariera sa, Aliaksandr Pustahvar a evoluat la formații importante precum Tsmoki Minsk, BC Nizhny Novgorod sau Dynamo Moscova. Cu primele două formații, sportivul din Belarus a evoluat în competiții importante ale Europei, Liga VTB și FIBA Europe Cup.

10 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Pushti...
    Un jucător cu adevărat valoros. Păcat că în acest sezon de multe ori a jucat de unul singur sau maxim alaturi de altii doi. Cred că BC Mures a făcut o mutare bună. Mult succes Aliaksandr Pustahvar !

    cu 8 ani în urmă (03.02.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    Ivanovic
    Cred ca vom avea o revelatie - echipa sa mearga mai bine fara Ivanovic. Cel putin in finala de anul trecut si sezonul acesta, nu prea am simtit contributia lui

    cu 8 ani în urmă (03.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vasilache76 :

    Ceva normal
    Era clar ca nu mai avea ce cauta intr-o echipa prabusita condusa de pe banca de un individ care tine de scaunul de antrenor cu toate puterile desi e clar ca nu are ce cauta la timona unei echipe de prima liga. Succes Sasa, muresenii cred ca subfacut o alegere foarte buna.

    cu 8 ani în urmă (03.02.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax:

      să fim realiști..
      Într-o situație ca cea de anul ăsta, nu știu ce antrenor reușea mai multe. Fără jucător român cu experiență în lot, până la venirea lui Drăgușin, un presezon aproape inexistent și echipa făcută de altcineva, ce era de așteptat? cupa sau campionatul?

      cu 8 ani în urmă (03.02.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vasilache76 :

    @martax
    O observatie, ma bucur ca ai pus problema asa. E a nu stiu cata oara cand aud in oras povestea cu echipa facuta de altcineva. Ca sa facem un rezumat e in mare parte aceiasi echipa de anul trecut, care a terminat in jumatatea clasamentului, dar departe de retrogradare si batand destul de multi adversari. ca schimbari in locul lui Durkovic a venit Grabauskas, iar in locul lui Siladji(nu post pe post) Peciukas. Cam tot acolo. Nici anul trecut n-am avut un superantrenor, Ovidiu Teleaba fiind mai degraba unul mediu sepre slabut. Dar, sa vii sa te scuzi de nenumarate ori ca ti-a facut altcineva echipa (cand tu erai antrenor secund in acel moment) mi se pare jenant. Mita pare dupa cum vad (nu il cunosc personal) un tip ok, dar nu are valoare de a fi antrenor principal. Sunt convins ca el realizeaza treaba asta, dar de ce nu vrea sa se dea la o parte, asta trebuie intrebat el.

    cu 8 ani în urmă (04.02.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax:

      Nu e chiar așa...
      Să nu uităm că anul trecut, Miță era mai mult decât secund. La multe meciuri el vorbea și desena scheme la time-out. Ce principal ar permite așa ceva dacă ar fi schemele pregătite de el? Referitor la lot, e clar că Grabauskas e mult sub Djurkovic, iar de Tishchenko nu mai povestim în comparație cu Siladji. Anul trecut puteai juca cu 5 străini pe teren ceea ce era un mare avantaj. Nu cred că Miță e principalul vinovat. Bineînțeles are și el partea lui de vină dar nu poți arunca totul pe umeri lui. Iar dacă clubul își dorea o soartă mai bun a acestei echipe în sezonul ăsta, fi sigur că ori schimbau banca tehnică ori făceau transferuri ca lumea în iarnă !

      cu 8 ani în urmă (04.02.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe John :

    vasilache76
    Sa nu-l uitam din lotul de anul trecut și pe Maksim Kovacevik, care nu poate fi comparat cu Popa sau Solopa.

    cu 8 ani în urmă (04.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vasilache76 :

    completare
    De acord cu observatiile voastre cu mentiunea ca Solopa si Popa erau si anul trecut. Singura diferenta intr-adevar e ca se juca fara roman in teren. Eu reduc totul la o singura intrebare: de ce se cramponeaza Mita de scaunul de antrenor, cu o linie de 2 victorii si 17 infrangeri parca. Ii place sa auda cum il "balacaresc" oamenii din tribune???

    cu 8 ani în urmă (04.02.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax:

      comcompletare la completare...
      Dacă măcar 30% din cei care vin la baschet și „bălăcăresc” ar ști ce înseamnă pick-and-roll sau pick-and-pop (două exemple clasice) atunci „bălăcăreală” ar putea fi luată în seamă !

      cu 8 ani în urmă (04.02.2016)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    Jogela
    Vine Jogela in locul lui

    cu 8 ani în urmă (04.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!