Stiri Cupa României Masculin

Amedeo Casale, prima declarație după ce a revenit la Craiova: „Mi-am dorit să joc pentru o echipă serioasă”

Amedeo Casale, prima declarație după ce a revenit la Craiova: „Mi-am dorit să joc pentru o echipă serioasă”

Amedeo Casale s-a întors la SCM U Craiova, formație pentru care a jucat și în stagiunea 2018/2019, el venind acum de la CSM VSKC Miercurea Ciuc, acolo a avut parte de al doilea cel mai eficient sezon al carierei la nivel de seniori în România.

La scurt timp după ce oltenii l-au anunțat pentru echipa de anul viitor, Casale a oferit un interviu pentru publicația Gazeta de Sud, pentru care a amintit printre altele dorința formației din Bănie de a-l transfera încă din iarna trecută:

„Niciodată nu ar fi o decizie grea să vin la Craiova. De când am plecat am şi spus că m-aş întoarce oricând cu mare drag. Craiova a avut mereu pretenţii mari şi, mai ales după sezonul european pe care l-a reuşit, mi-am dorit să joc pentru o echipă serioasă, care se bate pentru primele locuri din campionat. Din discuţia cu domnul antrenor şi înţelegând principiile lui despre echipă şi despre joc, mi-am dat seama că mă potrivesc acestei echipe. De asemenea, mă întorc cu cea mai mare plăcere la toţi oamenii dragi pe care i-am lăsat în Bănie. Au mai fost ceva discuţii cu SCMU Craiova în iarna trecută, dar nu îmi stă în caracter să las o echipă care se bazează pe mine şi au mai fost şi alţi factori. A rămas, în cele din urmă, că discutăm la vară şi iată că s-a concretizat transferul meu acum.

Ar fi o mare bucurie pentru orice jucător să participe într-o competiţie europeană şi sperăm să primim acel wild-card mult dorit. Îi cunosc pe Țîbîrnă, pe Watson şi pot spune că nu va exista nicio problemă din punctul de vedere al acomodării. Eu, de felul meu, sunt un jucător care nu se simte ok dacă atmosfera din vestiar nu este bună. Nu voi avea probleme cu nimeni, pentru că încercăm să clădim ceva frumos, un grup cu care să atingem nişte obiective cât mai mari.“

La Miercurea Ciuc, ultimul club pentru care a jucat, Amedeo Casale a adunat medii de 12.1 puncte, 5.8 recuperări, 2.7 pase decisive și 1.1 intercepții în 31 de apariții în LNBM. A fost al doilea său sezon cu medii de double figures la puncte.

În trecut, sportivul în vârstă de 25 de ani s-a aflat în echipamentul echipelor Dinamo și CSA Steaua București, în Liga Națională, dar a bifat meciuri și în Serie C din Italia pentru Catanzaro și Sambanedettese Basket. În precedenta experiență de la Craiova, baschetbalistul a adunat 38 de meciuri oficiale.

*foto: Ionuț Greere / Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!