Stiri Cupa României Masculin

Andelko Mandic: ”Sunt bucuros pentru că am în continuare jucătorii valizi”

Daniel Fenesan

Daniel Fenesan
20.09.2013

Disputată joi la o oră deloc accesibilă pentru majoritatea iubitorilor baschetului, partida contând pentru primul tur al Cupei României, dintre SCM ”U” Craiova și ”U” – BT Mobitelco Cluj, s-a încheiat cu victoria echipei gazdă la o diferență de patru puncte (82-78). Acest scor face ca meciul retur, care va avea loc peste o săptămâna la Cluj, să fie unul foarte interesant și așteptat cu sufletul la gură de susținătorii ambelor echipe implicate.

La conferința de presa ce a avut loc la finalul partidei, Andelko Mandic a făcut un scurt rezumat a celor întâmplate pe parchetul Sălii Polivalente din Craiova.

Felicit echipa oaspete pentru jocul prestat în  această seară; îmi felicit desigur și proprii jucători pentru dăruire și pentru victoria obținută pe teren. Sunt bucuros pentru că jucătorii mei sunt apți în continuare. Chiar dacă am fi pierdut astăzi la patru puncte diferență de exemplu, aș fi fost mulțumit pentru că nu am avut foarte multe variante pe banca de rezerve.

În prima repriză am jucat foarte bine, chiar excelent aș putea spune. Este adevărat că Clujul a ratat câteva aruncări,  însă și noi am jucat foarte bine în apărare, reușind multe recuperări. În sfertul al treilea Clujul a devenit o echipă mult mai puternică și agresivă în apărare fiindu-ne din ce în ce mai greu să recepționăm mingea și să pasăm între noi. Însă așa cum a spus și omologul meu din tabăra adversă, acest meci a fost doar prima repriză a dublei confruntări. Cea de-a doua se va disputa peste șapte zile și orice este posibil acolo. Poate nu a fost o partidă foarte atractivă, însă rezultatul a fost unul mulțumitor pentru suporterii care au venit astăzi la sală. Acesta a fost abia primul meci oficial din cupă, care este un pic diferit de primul meci oficial al campionatului” a declarat antrenorul echipei gazdă

Referitor la spusele antrenorul principal al grupării doljene, Andelko Mandic , în ceea ce privește lotul destul de subțire avut la dispoziție pentru aceasta confruntare, stau mărturie statisticile aferente: dacă rezervele celor de la Cluj au reușit să marcheze 37 de puncte, adică aproape la fel ca și titularii, jucătorii echipei de pe Jiu au contorizat doar 8 puncte, ceea ce reprezinta abia 10% din totalul de puncte marcate (82)

Ca puncte pozitive la echipa craioveana putem menţiona forma foarte buna a pivotului Bogdan Popescu, cel care a fost si MVP-ul echipei, căt și jocul destul de consistent al nou-venitului Sten Sokk.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!