Stiri Cupa României Masculin

Andrei Mandache, patru turnee finale de Cupa României cu tot atâtea echipe

Adrian Micinic

Adrian Micinic
10.04.2013

Andrei Mandache a cucerit a doua cupă națională consecutivă. Sportivul arădean a triumfat alături de Gaz Metan Mediaș în finala Cupei României, disputată duminică (07.04), la Sala Constantin Jude din Timișoara.

Parcursul lui Mandache a fost în permanent progres atunci când vorbim despre cupă. El a debutat în primul eșalon baschetbalistic alături de CSM Oradea. El a jucat aici în sezonul 2005/07, atunci când echipa sa a fost eliminată de două ori din fazele incipiente ale Cupei României.

După întoarcerea în România - a jucat un sezon în NCAA - Andrei s-a calificat la turneul final al Cupei României în 2009, alături de CSU Brașov, respectiv în 2010, alături de CS Otopeni. De ambele ori a terminat pe locul al 4-lea.

Sportivul în vârstă de 26 ani a jucat finala Cupei României la baschet masculin în anul 2011, alături de Steaua București. Aceasta a fost pierdută chiar în fața lui Gaz Metan Mediaș.

În sezonul 2011/12, Mandache a evoluat în Cipru, alături de Keravnos. A pătruns în finala Cupei Ciprului pe care a câștigat-o. Avea să fie primul trofeu din cariera jucătorului de 1.91 metri.

Finalmente, în primăvara anului 2013, la cea de-a 4-a participare la turneul final al Cupei României - alături de tot atâtea echipe (Brașov, Otopeni, Steaua, Mediaș), Mandache a cucerit în premieră și Cupa României. De asemenea, nu trebuie omisă aventura din Cipru.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!