Stiri Cupa României Masculin

Andrej Magdevski și Bogdan Popa au fost liderii lui CSM Petrolul Ploiești în victoria cu CSU Sibiu

Andrej Magdevski și Bogdan Popa au fost liderii lui CSM Petrolul Ploiești în victoria cu CSU Sibiu

CSM Petrolul Ploiești a putut câștiga pe revenire la Sibiu în ultima etapă a sezonului regulat, prahovenii fiind conduși cu cel mult 18 puncte în meciul de miercuri (27.04) din Sala Transilvania. Ploieștiul s-a impus cu 93-88 și a terminat sezonul cu 13-17 bilanț.

Nouă jucători a utilizat antrenorul Mihai Popa în deplasarea de la Sibiu, șase dintre aceștia terminând în double figures. Lideri la puncte pentru CSM Petrolul au fost Andrej Magdevski și Bogdan Popa, ambii reușind cele mai bune prestații stagionale.

Magdevski a încheiat cu 24 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții, pentru 23 de unități la eficiență și +10 la +/-. Nord-macedoneanul a avut 10/12 din acțiune, singurele ratări fiind din interiorul arcului de cerc, în vreme ce la linia de fault a terminat cu 2/4. Pe parcursul sfertului doi, Magdevski a adunat 11 puncte în decurs de trei minute.

A fost pentru a doua oară în LNBM când Andrej Magdevski a putut marca cel puțin 20 de puncte, precedentul său record fiind împotriva lui Dinamo București, în acel meci cu trei reprize de prelungiri. Sportivul a încheiat cu medii de 11.3 puncte, 5.9 assist-uri, 4.8 recuperări și 1.9 intercepții în 25 de apariții în campionat.

Bogdan Popa a stabilit un career-high în Liga Națională cu cele 17 puncte adunate, pe lângă 6 recuperări, 2 capace și o pasă decisivă, totul pentru un indice al eficienței de 24 de unități. Popa a încheiat cu 5/5 din acțiune și 4/6 de la linia de fault, în privința încercărilor din acțiune având 3/3 de la distanță.

Românul a terminat sezonul cu o medie de 16 puncte și 6 recuperări în ultimele două partide, după ce și cu U-BT Cluj a fost în double figures (15 puncte, 6 recuperări, un capac). În alte patru ocazii a fost Bogdan Popa cu peste 10 puncte marcate la final în acest sezon al LNBM. Pivotul a avut medii de 5.2 puncte și 2.6 recuperări în 29 de apariții în campionat în stagiunea 2021-2022.

CSM Petrolul a adunat 13 victorii și 17 înfrângeri în Liga Națională pe parcursul sezonului 2021-2022, primul de la promovarea din Liga 1.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!