Stiri Cupa României Masculin

Andrija Stipanovic: „Am 40 de ani și acesta este cel mai important meci al vieții mele”

Andrija Stipanovic: „Am 40 de ani și acesta este cel mai important meci al vieții mele”

Au rămas puțin peste 24 de ore până la sferturile de finală ale BKT EuroCup, acolo unde U-BT Cluj-Napoca se află, în premieră, după un sezon excelent în care a câștigat de 13 ori și a pierdut de 5 ori.

Miercuri, la ora 19:00, în BTarena, campioana României va primi vizita lui London Lions, iar Andrija Stipanovic a prefațat acest joc:

Echipa este bine. Cred că acest meci este o adevărată bucurie pentru noi, jucătorii. E un premiu pentru munca pe care am depus-o din august până acum. Am dat ce-am avut mai bun de-a lungul sezonului regulat și cred că merităm poziția secundă. Cred că acest joc este un premiu pentru ce am făcut până acum. Cred că, în afară de DJ, pentru ceilalți jucători este cel mai important meci al carierei noastre în competițiile europene. Cu siguranță, mâine va trebui să dăm totul pe teren și vom vedea ce se va întâmplă. Jucăm împotriva unei echipe bune, care are ca proiect să joace în Euroligă în viitor. Au o bancă lungă, un buget mare însă, din nou, am arătat în acest sezon că putem juca împotriva oricui. Pentru mine va fi important doar să ne dăm sufletul pe teren și să dăm 300% tot meciul. Vom vedea dacă asta va fi destul pentru noi.

Întrebat dacă această partidă este cea mai importantă a sezonului, liderul alb-negrilor a spus că este cea mai importantă a carierei:

Am 40 de ani (n.r. râde, are 37 de ani) și acesta este cel mai important meci al vieții mele. Cu siguranță, e cel mai mare meci. Nu simt așa de multă presiune ca în alte partide, ci mai degrabă o bucurie fiindcă merităm asta, merităm să jucăm în fața unei săli pline. Cu certitudine, va fi un duel extraordinar pentru spectatori. Din nou, vor fi 40 de minute pe teren și în acest sezon am arătat că putem juca un baschet de calitate, cu multă energie. Sper că mâine, chiar dacă am începe prost, deși sper să nu începem așa, fanii ne vor ajuta să trecem peste momentele dificile și vom vedea la final dacă merităm să jucăm semifinala.

Pivotul bosniac le-a transmis și un mesaj suporterilor clujeni care au luat cu asalt „casa de bilete” online și vor umple până la refuz Sala Polivalentă:

Vreau să vină și să ne susțină așa cum au făcut-o la fiecare meci. Suntem echipa cu cea mai mare medie de spectatori și le mulțumim încă o dată pentru asta. Cred că și pentru ei jocul de mâine va fi cireașa de pe tort. Sper că ne vom bucura împreună.

În primul sezon al lui Stipanovic la U-BT (2020-2021), echipa ardeleană nu a evoluat în nicio competiție europeană și, patru ani mai târziu, aceasta joacă în sferturile de finală ale EuroCup. Jucătorul în vârstă de 37 de ani a spus câteva cuvinte despre importanța acestui moment:

Înseamnă foarte mult. Sunt aici de patru sezoane și sunt mândru de ce a devenit acest club la fiecare nivel al organizației și de rezultatele obținute. Nu e un club complet diferit, dar e un club care a crescut rapid și cred că, prin fanii noștri, prin PR și prin tot ce a făcut acest club, am demonstrat că suntem la nivel european și că merităm să fim unde suntem.

La final, Stipe a vorbit și despre Patrick Richard, jucător alături de care a evoluat în toate cele patru sezoane petrecute la Cluj și baschetbalist care a revenit duminică în România, după ce a participat la funeraliile tatălui său:

E o tragedie pentru el, cu siguranță, o pierdere mare. Dar, din nou, Pat înțelege importanța acestui meci și faptul că trebuie să luptăm. Până la urmă, cred că el va juca pentru tatăl lui și că tatăl său nu ar fi fericit să știe că el nu a intrat pe teren. Probabil că va intra cu și mai multă motivație pe teren și, cu siguranță, datorită caracterului său, va fi excelent în acest joc.

Partida care o poate trimite pe U-BT Cluj-Napoca în semifinalele EuroCup va putea fi urmărită, în direct, pe Prima Sport 1.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Lucrurile simple
    Vrei să nu te bată stipe? Huiduiți la fiecare atac/liberă a londonezilor și încurajați ai noștri în rest. Lăsăm popcornul pt meciurile cu Oradea:))

    cu 1 lună în urmă (12.03.2024) Raspunde
  • CSM Focșani Leks :

    indubitabil
    va ridica cupa eurocup

    cu 1 lună în urmă (13.03.2024)
    • Benjamin:

      ..
      cine?

      cu 1 lună în urmă (13.03.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Cum cine ?
    Cineva, tot va ridica trofeul.
    Dupa jocul de aseara poate chiar JL Bourg. Da, da, sunt in semifinala chiar daca pina la ora 14, inca nu a aparut rezultatul pe gigi sport si alte site-uri de sport :)

    cu 1 lună în urmă (13.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!