Stiri Cupa României Masculin

Andrija Stipanovic este noul pivot al lui U-BT Cluj-Napoca

Andrija Stipanovic este noul pivot al lui U-BT Cluj-Napoca

În cursul acestei dimineți, U-BT Cluj-Napoca a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu Andrija Stipanovic, acesta devenind primul transfer din acest presezon al formației ardelene. Pivotul de 33 de ani și-a început cariera în 2005 și a evoluat în campionate foarte puternice până în prezent.

Acum 15 ani, Stipanovic a debutat în baschetul profesionist pentru Hermes Analitica. În următorii ani, jucătorul croat a mai trecut pe la următoarele formații: Split, Liege, Juvecaserta, Vanoli Cremona, Telenet Oostende, Trabzonspor, Buyukcekmece, Cedevita Zagreb și Cedevita Olimpija Ljubljana.

În cariera sa, Stipanovic a câștigat Cupa Croației de două ori, Supercupa Ligii ABA o dată și în 2018 a devenit campion al Croației, alături de Cedevita Zagreb. În stagiunea precedentă, noul pivot al lui U-BT a evoluat atât în Liga ABA, cât și în EuroCup.

În Liga ABA, Stipanovic a avut medii de 6.1 puncte, 3.4 recuperări și 1.5 pase decisive, în timp ce, în EuroCup, acesta a adunat 5 puncte, 3.7 recuperări și 2.1 pase decisive.

Sunt fericit că voi face parte din echipa U-Banca Transilvania. A fost ușor să iau această decizie, având în vedere prezența unui antrenor de renume și sprijinul unor fani de excepție. M-am hotărât fără excepție împreună cu familia mea. Sper să avem un sezon grozav”, este declarația lui Stipanovic de pe site-ul u-bt.ro.

În urma acestui transfer, lotul lui U-BT Cluj-Napoca pentru sezonul 2020-2021 arată în felul următor: Andrija Stipanovic, Karlo Zganec, Patrick Richard, Donatas Tarolis, Ștefan Grasu, Nandor Kuti și David Vida.

*foto: sportskikod.com

9 comentarii la aceasta stire:
  • Benjamin :

    ..
    Un transfer excelent. Se pare ca Planinic ne paraseste, dar nu vad un regres pe pozitia 5 prin aducerea lui Stipanovic. Poate pe alocuri e chiar un plus datorita mobilitatii lui. Statisticile lui nu sunt fenomenale, dar oricum nivelul de joc la care a jucat e cu totul altul fata de campionatul nostru. Ramane de vazut cat poate sa duca intr-un meci. Si faptul ca, daca nu ma insel, a fost coleg cu Zganec poate sa fie un plus pentru noi. Parca e exact situatia lui Planinic care inainte sa vina la noi juca cate 15-18 min/meci, iar asta se vedea intr-un meci important in care era folosit cate 25+ minute. Sunt curios daca Si sezonul acesta incepem doar cu 3 pivoti de meserie. Anul trecut asta mi s-a parut un risc avanduldoar pe Uta ca un fel de backup.

    Campania de transferuri a inceput bine si lotul incepe sa prinda contur. Pastrarea lui Vujosevic la echipa sigur e un mare plus pentru noi in tot demersul asta de construire a echipei.

    cu 3 ani în urmă (26.06.2020) Raspunde
  • uplifter :

    Cluj
    Pare un pivot clasic al scolii ex-iugoslave. Nu știu dacă va fi un upgrade sau nu fata de Planinic, vom vedea. Dacă din punct de vedere sportiv ar fi tot pe acolo, pe mine m-ar bucura "schimbul" datorita comportamentului caraghios al lui Planinic în meciuri.
    Pana la urma este evident ca Stipanovic are avalul lui Vujosevic, ceea ce îmi este suficient

    cu 3 ani în urmă (26.06.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      Un pivot sârb clasic, cu multă experiență.
      Cu siguranță mai ieftin decât Planinic, dar nu cred că asta se va vedea pe teren, în sistemul pus la punct de Vujosevic.
      E absolut clar că doar Cluj și Oradea au o strategie conturată clar pentru sezonul viitor.

      cu 3 ani în urmă (26.06.2020)
    • uplifter:

      Re
      Voi, nimic?

      cu 3 ani în urmă (26.06.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      La noi se conturează un an sabatic... 😊

      cu 3 ani în urmă (26.06.2020)
    • uplifter:

      Re
      Îmi pare rău dacă rămâneți în spate, pt ca lupta în 3 de anul trecut a fost spectaculoasa și a fost și o buna propaganda baschetului

      cu 3 ani în urmă (26.06.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Ehhh
      Lasă că se pregătește Costescu la Pitești...

      cu 3 ani în urmă (26.06.2020)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      ???
      Nu stiu cati sponsori vor mai ramane alaturi de echipa, cert e ca suporterii aduc o suma importanta in bugetul echipei, iar daca se va relua campionatul cu portile inchise vom avea un handicap financiar fata de ultimii 2 ani.
      Ce stiu pana acum e ca Torok mai are contract si pentru sezonul viitor. Tohatan, Gavriloaia si Stan cel mai probabil vor continua.

      cu 3 ani în urmă (27.06.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Din filmuleț
    Clar pare mai îndemînatic. Atuul principal pare a fi aruncarea cu ambele mîine. Totuși e mai scund și mai învirstă de cît Planinic. Pînă la proba contrarie ( adică văzut în joc ) cred că e Tanda-pe-Manda.

    cu 3 ani în urmă (26.06.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii