Stiri Cupa României Masculin

Andrija Stipanovic: „O să fie un joc foarte special pentru mine”

Andrija Stipanovic: „O să fie un joc foarte special pentru mine”

U-BT Cluj-Napoca se pregătește de a 11-a partidă în 7DAYS EuroCup, ardelenii având în această seară, 18 ianuarie, un meci pe terenul formației Cedevita Olimpija Ljubljana. Este prima partidă europeană din deplasare în 2023 pentru campioana României.

Meciul din Slovenia o să fie special pentru Andrija Stipanovic, experimentatul pivot al celor de la U-BT petrecând o perioadă de trei ani la adversara clujenilor înainte să semneze în România. Stipe a vorbit despre acest duel pentru site-ul lui U-BT Cluj, amintind printre altele și pe cine consideră ca pe un frate mai mic de la Cedevita Olimpija.

„Cu siguranță după cele două înfrângeri de acasă, cu Ulm și JL Bourg, încrederea noastră nu este la cele mai ridicate cote. Pe de altă parte, știm ce avem de făcut. Știm că echipa noastră are calitate și sperăm să arătăm asta în viitorul apropiat. Trebuie doar să învățăm cum se câștigă în EuroCup. O să fie un joc foarte special pentru mine, pentru că am jucat aici timp de trei ani. Cedevita Olimpija este o echipă foarte bună, cu jucători valoroși. Au întâmpinat unele probleme medicale în acest sezon, așa că nu au putut juca mult timp împreună.

M-am întors preț de câteva zile la Ljubljana, locul unde am întâlnit oameni speciali. Am mulți prieteni acolo și va fi o bucurie să îi revăd. Mă gândesc în special la Edo Murić. Am jucat împreună și la Zagreb, atunci când echipa era acolo. Edo îmi este ca un frate mai mic.

Cred că a sosit momentul să câștigăm în deplasare. Nu va fi ușor, ba chiar aș spune că Cedevita pornește cu prima șansă. Au nouă victorii la rând în Liga Adriatică, deci cu siguranță va fi un meci greu. Suntem capabili să producem o surpriză și să facem cel mai bun meci al sezonului”.

Pivotul a evoluat în perioada 2017-2020 la Cedevita, mai întâi făcând parte din lotul echipei care avea bazele la Zagreb, apoi după fuziunea dintre Cedevita Zagreb și Olimpija Ljubljana s-a mutat în capitala Sloveniei. Foștii colegi i-au pregătit o surpriză la hotelul din Ljubljana la care sunt cazați clujenii și l-au întâmpinat cu ciocolată.

Stipanovic are medii de 11.7 puncte, 4.1 recuperări și 2.8 pase decisive în acest sezon de EuroCup pentru U-BT, el ajungând la 75 de meciuri în carieră în competiția europeană. Pivotul este printre jucătorii care adună peste 10 puncte în medie pe întâlnire pentru ardeleni în EuroCup, el fiind doar de două ori titular în partidele de până acum ale „studenților”.

Cedevita Olimpija Ljubljana și U-BT Cluj-Napoca se întâlnesc în această seară, 18 ianuarie, de la ora 21.30 într-un meci care o să fie în exclusivitate pe Prima Sport 2.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!