Stiri Cupa României Masculin

Anthony Hickey va juca în liga a doua a Italiei

Anthony Hickey va juca în liga a doua a Italiei

În cursul acestei zile, Pallacanestro Cantu a anunțat transferul lui Anthony Hickey, baschetbalist ce a jucat în stagiunea 2020-2021 pentru CSO Voluntari. Fundașul american a câștigat Cupa României alături de alb-albaștri și a jucat finala mică a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Născut în 22 noiembrie 1992, în Hopkinsville, Kentucky, Hickey a evoluat vreme de trei sezoane pentru LSU, după care s-a transferat la Oklahoma State. În 2015, baschetbalistul de 1.80 metri și-a început cariera profesionistă, semnând cu Asseco Arka Gdynia, în prima ligă a Poloniei.

În vara anului 2016, Hickey a plecat în Cipru, la AEK Larnaca, însă la scurt timp a trecut în Grecia, unde a jucat pentru Apollon Patras. În următoarele trei stagiuni, sportivul american a mai jucat pentru Enosis Neon Paralimni, Spojnia Stargard, Rethymno, Ermis Agias Larissa și Fraport Skyliners Frankfurt.

A urmat apoi transferul în România, la CSO Voluntari, unde Hickey a avut medii de 15.9 puncte, 7.3 pase decisive și 4.6 recuperări, fiind unul dintre cei mai spectaculoși jucători din LNBM.

După experiența din țara noastră, fundașul în vârstă de 30 de ani a mai evoluat pentru Astana Tigers și Hapoel Haifa. În sezonul 2022-2023, în Israel, Hickey a avut medii de 14.5 puncte, 6.7 pase decisive, 3.7 recuperări și 2.5 intercepții.

Pallacanestro Cantu este o formație pregătită de Romeo Sacchetti, fostul antrenor al naționalei Italiei. În stagiunea precedentă, trupa din nordul Italiei a câștigat grupa verde a ligii secunde, având un bilanț de 20 de victorii și 4 înfrângeri. Cu toate acestea, Cantu nu a izbutit să promoveze în prima divizie.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!